Aakkostoukka – sarjakuva-aapinen nykysarjakuvan tekijöiltä

Suomalaisen nykysarjakuvan kärki on koonnut Aakkostoukka -sarjakuva-aapisen. Kutikutin kustantama kirja vie matkalle kirjainten maailmaan. Teoksen originaaleihin voi tutustua MUU Kaapelissa Helsingin Kaapelitehtaalla tänään yleisölle avautuvassa näyttelyssä.

Aakkostoukka ottaa selvää kirjaimista ruutu ruudulta. Kirja vie lukijan mukanaan matkalle kieleen sarjakuvakerronnan kautta. Teos soveltuu pedagogisesti niin lukemaan opetteleville ja jo hieman lukeville, poissulkematta leikkimielisiä aikuisia.

Aakkostoukan tehtäväsivu.
Aakkostoukan tehtäväsivu.

Aakkostoukka – sarjakuva-aapisen julkaisee suomalaisen nykysarjakuvan yhdistys Kutikuti ry. Teos julkaistaan Aakkostoukka-näyttelyn avajaisissa. Näyttely ja kirja johdattavat paitsi kirjainten kautta kieleen myös nykysarjakuvaan. Molemmat sopivat niin lapsille kuin aikuisille. Näyttelyssä sarjakuva muuntuu myös kolmiulotteiseen muotoon. Näyttely on avoinna 28.9.2014 saakka.

Reetta Niemensivun t-kirjain.
Reetta Niemensivun t-kirjain.

Kirjan ovat toimittaneet Benjamin Bergman, Pauliina Mäkelä, Petra Virtanen ja Amanda Vähämäki. Aakkostoukka-kirjan tekemiseen ovat osallistuneet Sami Aho, Mari Ahokoivu, Benjamin Bergman, Heta Bilaletdin, Terhi Ekebom, Roope Eronen, Jarno Latva-Nikkola, Tiina Lehikoinen, Mikko Luostarinen, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Reetta Niemensivu, Jyrki Nissinen, Heikki Rönkkö, Anna Sailamaa, Kari Sihvonen, Katri Sipiläinen, Tuomas Tiainen, Katja Tukiainen, Jari Vaara, Emmi Valve, Amanda Vähämäki ja Mikko Väyrynen. Kirja ja näyttely ovat osa Helsingin 29. sarjakuvafestivaalien ohjelmaa.

Aakkostoukka 29.8.–28.9.2014 MUU Kaapeli, Helsingin Kaapelitehdas.
Aakkostoukka – sarjakuva-aapinen. Kutikuti 2014.

Aakkostoukka-kirjasta ja -näyttelystä voi keskustella Kvaakissa.