Sarjakuvanäyttelyitä Helsingin kirjastoissa

Helsingin kirjastoissa avautuu viikon sisällä kaksi sarjakuvaa sivuavaa näyttelyä. Kirjasto 10:ssä esitellään kioskikirjallisuuden ja sarjakuvan sankareita ja Lauttasaaren kirjastossa vietetään Ola Fogelbergin 120-vuotisjuhlia.

Pulp & Comic Strip Heroes -näyttelyn on koonnut Daredevilistä kirjan kirjoittanut Eduardo Serradilla Sanchis. Näyttelyn aikajana kulkee Buck Rogersin, Flash Gordonin, Dick Tracyn, Yksinäisen Ratsastajan, Green Hornetin ja Shadow -sarjojen ensijulkaisuista 1930-luvulta jatkuen vuosikymmenten halki nykypäivään, sarjakuvakirjojen kulta-aikaan ja sarjakuva-albumien elokuva- ja tv-sarja-adaptaatioihin. Teksti ja kuva jakautuvat eri näyttelyosioihin ja esittelyvitriineihin, joissa vierailija voi tutustua jokaisen hahmon alkuperäisiin versioihin, ja miten ne ovat vaikuttaneet muihin hahmoihin. Kyseinen kioskikirjallisuuden, radio-sarjojen, elokuvasarjojen ja sarjakuva-albumien vuorovaikutus onkin näyttelyn keskeinen ja kantava teema.

Eduardo Serradilla Sanchis on paikalla Kirjasto 10:ssä 10. ja 17.5. klo 12.00-15.00 kertomassa lisää näyttelystään.

Fogelin Janne Ankkanen pääsi postimerkkiin 2011.
Fogelin Janne Ankkanen pääsi postimerkkiin 2011.

Lauttasaaren kirjastossa Lauttasaari-Seuran järjestämän näyttelyn aiheena on Fogeli 120 v. Ola Fogelbergin (1894-1952) syntymästä tulee tänä kesänä 120 vuotta. Fogeli asui Lauttasaaressa Pajalahden rannalla vuodesta 1921 lähes elämänsä loppuun saakka. Fogelin tytär Toto Kaila muuten asui koko ikänsä samalla paikalla.

Näyttelyssä on esillä alkuperäismateriaalia ja mielenkiintoista tietoa Fogelin elämästä ja tuotannosta. Tuotannosta esitellään muun muassa kaikki Fogelin seitsemän sarjakuvaa. Näyttely on avoinna 5.5.-30.5. kirjaston aukioloaikoina.

* Kioskikirjallisuuden ja sarjakuvan sankarit ja niiden historia ja perintö. Kirjasto 10 28.4.-18.5.2014
* Fogeli 120 v. Lauttasaaren kirjasto 5.5.-30.5.2014