Kvaakin Lammet BETA

Kvaakin Aprillipila 2014

Kvaak.fi:n kauan odotetut uudistukset käynnistyvät aivan uuden alueen lanseerauksella portaaliin. Kvaakin Lammet aloittaa tänään betatestausvaiheensa.

Kvaakin keskustelualuetta pitkään seuranneet ovat ehkä panneet merkille, että vaikka sarjakuvan sisältö ja muotokieli synnyttävät ajoittain kiivaitakin keskusteluja, johdonmuokaisesti suosituimpia aiheita ovat sarjakuvantekijät. Kvaakin Lammet tarjoavat nyt sarjakuvantekijöille ja heistä kiinnostuneille keskustelijoille mahdollisuuden ennennäkemättömän läheiseen vuorovaikutukseen.

Monilla sarjakuvantekijöillä on jo bloginsa, Facebook-sivunsa ja Twitter-kanavansa. Suuret sosiaaliset mediat ovat kuitenkin suunniteltuja tarjoamaan vähän kaikkea kaikille, ja niissä sarjakuvantekijöiden on helppo hukkua massojen keskuuteen ja harhautua eroon siitä, mikä heistä tekee erityisiä. Lammet tuovat sarjakuvantekijät ja heistä kiinnostuneet yhteen kontekstissa, jossa sarjakuva on kaikkia yhdistävä tekijä.

Luonnollisesti keskeisin osa Lampia ovat yksittäisille sarjakuvantekijöille omistetut keskustelualueet, joihin kerätään myös sarjakuvantekijän muissa medioissa tekemät julkiset viestit, jotta Lammen jäsenet pääsevät kommentoimaan niitä rauhassa ulkopuolisilta.

Tämän lisäksi Lammet tulevat tarjoamaan palveluja, jotka on räätälöity sarjakuvan harrastajia varten. Alkuvaiheessa tulemme tarjoamaan originaalikaupan, jonka kautta Lammen jäsenet saavat ensimmäisinä maailmassa tilaisuuden ostaa sarjakuvantekijöiden uunituoreita originaalisivuja.

Olemme lähestyneet useita suomalaisia eturivin sarjakuvantekijöitä, joista kahdeksan on suostunut BETA-vaiheen ensimmäisten Lampien omistajiksi. Heitä on ollut valitsemassa Kvaakin sisällöntuottajista koostuva asiantuntijaraati, joka on aiemmin palvellut Kvaakin yhteisöä ansiokkaasti muun muassa koostamalla Herra Koipeliini -äänestysten finalistilistat.

Lampia tullaan avaamaan tulevan viikon aikana heti, kun originaalikaupan käytännön järjestelyt on saatu kuntoon kunkin sarjakuvantekijän osalta.

Lampien omistajat pääsevät myös osallistumaan yhteisön kehittämiseen pudottelemalla ”leivänmuruja” kommenteille, joita pitävät erityisen arvokkaina. Mitä enemmän leivänmuruja Lammen jäsenelle kertyy, sitä korkeammalle hän kohoaa nokkimisjärjestyksessä. Kaikkein korkeimmalla nokkimisjärjestyksessä olevat saavat oikeuden muokata toisten kirjoittajien viestejä ja pääsevät ensimmäisinä tekemään tarjouksia originaalikauppaan myyntiin tulevista töistä. Nokkimisjärjestyksessä alimmalle tasolle juuttuneiden kommentit jäävät automaattisesti piiloon.

Muistakaa, että tänään 1. huhtikuuta alkavan betatestausvaiheen aikana Lammet-kokemuksessa saattaa olla puutteita tai häiriöitä. Palaute on tervetullutta yleisen keskustelualueen Lammet BETA -ketjussa. Tervetuloa tutustumaan Kvaakin Lammet -palveluun!

Lammet BETA >>