Kuplii Kuplii

Kuvassa vasemmalta: Atte Timonen (Dr Doom), Selene Anttila (Black Cat), Minna Välimäki (Jean Grey), Jemina Pölkki(Loki) ja Satu Salmi (Bruce Banner)Tänä vuonna Tampere Kupliin kävijäennätys rikottiin mennen tullen. Yleisöä laskettiin viiden päivän aikana mahtavat 8224kpl. Antti Grönlundin jälkeen kolme vuotta Tampere Kupliita vetänyt Karoliina Leikomaa jättää toiminnanjohtajan pestin. Tehtävään on ensi vuodeksi valittu tänä vuonna taloustiimiä johtanut Sanna Uusi-Seppä. Tamperelaiset kertovat myös että Kuplii aioitaan vakiinnuttaa maaliskuun lopppun, juuri siihen viikonloppuun kun kelloja siirretään eteenpäin kesäajan merkiksi.

Näyttelytoiminta veitsen terällä

Monen muun sarjakuvatapahtuman tapaan Tampere Kuplii kärsii jatkuvista tilaongelmista. Tällä kertaa murhetta aiheuttaa Mediamuseo Rupriikin siirtyminen syksyllä museokeskus Vapriikin alaisuuteen. Rupriikki on ollut tärkeä yhteistyökumppani nimenomaan näyttelyiden järjestämisessä. Ongelmista saatiin esimakua jo viime viikonloppuna, kun aiempina vuosina käytössä ollut suuri TR1:n sali oli siirtynyt Tampereen Taidemuseon hallintaan ja varattu muuhun käyttöön.

Supersankaripukuilu nousussa

Lauantain viimeisenä ohjelmanumerona pidetyn Marvel Cosplaypaneelin osallistujat (Kuvassa vasemmalta: Atte Timonen/Dr Doom, Selene Anttila/Black Cat, Minna Välimäki/Jean Grey, Jemina Pölkki/Loki ja Satu Salmi/Bruce Banner) uumoilivat supersankaripukuilun olevan nouseva trendi. Marvel hahmoja cossattiin nyt tässä mitassa ensimmäistä kertaa Suomessa. Historiaa tehtiin siinäkin että vasta helmikuussa sarjakuvan sivuilla esitelty Loki oli yksi ensimmäisistä, ellei peräti ensimmäinen julkisesti esitellyistä fanipuvuista maailmassa.
Ennen Tampere Kuplii 2014 -tapahtumaa supersankaripukuilua on kokeiltu meillä pienimuotoisesti DC:n hahmoilla, mutta elokuva- ja tv-sarjatuotannon myötä vasta Marvelin sankarit näyttäisivät synnyttävän varsinaisen boomin. Oman trikoopuvun ompelelemisesta haaveilevat löytävät lisätietoa aiheestä näiden cosplayharrastajien ryhmän Fb-sivulta.

Lisätietoa ja lähteet:
Tampere Kuplii tiedotus
Tampere Kuplii FB