Ankkapiirtäjä Bob Gregory kuollut

Tuottelias piirtäjä ja käsikirjoittaja Bob Gregory kuoli 5.12.2003 82-vuotiaana. Suomalaisille hänen tuotannostaan parhaimmin tunnettuja lienevät ankkasarjakuvat joita hän teki vuosina 1959-1984. Gregory teki myös käsikirjoituksia Carl Barksille.

Robert P. Gregory syntyi vuonna 1921 Kaliforniassa. Taideopintonsa hän sai Otis Art Institutessa. Ennen sarjakuvauraansa hän työskenteli teknisenä kuvittajana. Vuodesta 1958 hän teki sarjakuvia Western-yhtiölle. Hän kuvitti ja kirjoitti paitsi Disney-lehtiä, myös muita sarjoja joihin Westernillä oli valmistuslisenssi. Näitä olivat mm. Kiviset ja Soraset, Nakke Nakuttaja ja Vaaleanpunainen pantteri.

Suomeksi nähtyjä Gregoryn sarjoja olivat mm. monet Iines Ankan päiväkirjatarinat ja Sudenpentusarjat. Hän myös käsikirjoitti Carl Barksille muutaman jouluaiheisen ankkasarjan, kuten Joulutanssiaiset Ankkalinnassa (The Christmas Cha Cha) vuodelta 1959. Gregory kirjoitti tarinoita myös Tony Stroblille.

Bob Gregoryn tytär Roberta tunnetaan underground -sarjasta Bitchy Bitch. Kaipaamaan jäivät Robertan ja Betty-vaimon lisäksi myös toinen tytär Linda.

Lähde: Comics Journal Journalista!

2 vastausta artikkeliin “Ankkapiirtäjä Bob Gregory kuollut”

  1. Ihmettelenkin, minkä takia ”Joulu on taas Cha Cha” tarina (se sen nimi oli Hyvä Ankkajoulun tuopi kirjassa) oli niin ”sekava”. Barksilla oli yleensä selkeät juonet, mutta tuossa tarinassahan on kaksi erillistä juonta… Hauska ja hyvä tarinahan se silti oli 😀

  2. Kun katselee tuota kuvaa oikealla – olettaen että se oli herran piirtämä -, niin tulee mieleen, että oliko tämä se, joka piirsi sillä elottomalla, joskin tarkalla käsialalla, jonka asosioin aika useisiin kahdeksankymmentäluvun tarinaan (joista en muuten paljoa välitä). Bitchy Bitch (jonka luulen tietäväni) on mielestäni aika hyvä.. olettaen, että tämä oli se sarjis, jonka yhden osan nimi oli ”Making of bitch”, joka kertoi mitä vastoinkäymisiä päähenkilölle oli tapahtunut, että hänestä oli tullut sellainen ärsyttävä akka? Abortio nuorella iällä oli mukana, jos oikein muistan..?

Kommentit on suljettu.