Oulun sarjakuvakeskus avataan

Harri Filppa ja Tarja Longi-Korpua valmistelevat avajaisnäyttelyitä.
Harri Filppa ja Tarja Longi-Korpua valmistelevat avajaisnäyttelyitä.

Oulun sarjakuvakeskuksen avajaisia vietetään lauantaina 11. tammikuuta 2004 Kulttuuritalo Valveella. Juhlien kunniaksi sarjakuva valtaa talon näyttelytilat, tarjolla on kaikkiaan neljä eri sarjakuvanäyttelyä. Avajaisissa vihitään käyttöön uusi, sarjakuvalle omistettu galleriatila, Sarjakuvagalleria!

Oulun sarjakuvakeskuksesta tulee pohjoisen sarjakuvan monitoimikeskus. Keskuksen tarkoituksena on lisätä sarjakuvatietoutta ja tuoda sarjakuvaa ja sen tekijöitä esille. Keskus auttaa sarjakuvaan liittyvissä kysymyksissä ja ohjaa eteenpäin sarjakuvamaailmaan. Keskuksella on myytävänä on paikallisia pienlehtiä ja sarjakuvajärjestöjen julkaisuja.

Keskus järjestää kurssitoimintaa. Vuonna 2014 se tulee olemaan tilattavien kurssien tarjontaa. Keskuksen kurssitoiminta hoidetaan yhteistyössä valtakunnallisen verkoston kanssa.

Avajaisissa Suomen sarjakuvakeskukset kohtaavat keskustelun merkeissä. Paneelissa ovat Kalle Hakkola (Sarjakuvakeskus, Helsinki), Outi Hyvönen (Kemin sarjakuvakeskus, Kemi), Topi Saavalainen (Turun sarjakuvakerho, Turku) ja Harri Filppa (Oulun sarjakuvakeskus, Oulu).

Oulun sarjakuvakeskus
Hallituskatu 7, 90100 Oulu
PL 42, 90015 Oulun kaupunki
seura(at)ruutukaava.com

www.oulucomics.com/keskus

* Avajaisten ohjelma

* Tapahtuma Kvaakissa