Tällä viikolla sarjakuvissa #6

Tervetuloa jälleen lukemaan Tällä viikolla sarjakuvissa –palstaa, viikoittaista opastanne sarjakuva-alan tapahtumiin ja uusimpiin julkaisuihin. Minä olen Otto Sinisalo, uutisankkulinne ja karipeitsamonne tällä viikolla. Tämä viikko onkin vuorostaan vähän hiljaisempi, mutta emmeköhän selviä.

Hei, lapset! Sarjakuvia!

Keskiviikkona 4.12 julkistettiin Kaleva-lehden järjestämän uutissarjakuvakisan voittajat. Tehtävänä 3. – 6. –luokkalaisille suunnatussa kilpailussa oli piirtää sarjakuva jonkin lehdessä julkaistun uutisen pohjalta. Osallistujia oli huimasti: kilpailuun lähetettiin peräti 1188 kilpailutyötä. Ja kuka vielä sanoo, etteivät lapset ole kiinnostuneita sarjakuvista?

Oulun Myllytullin koulun 7.-luokkalaisista koostuva raati valitsi voittajaksi Justus Raivon sarjakuvan ”Kallista mutta nopeaa – Siili työmiehenä”. Raati kiitti Raivon työtä hienosta piirroksesta ja suunnittelusta ja sen hyvästä, sanomalehtiuutisesta kehitellystä juonesta. Palkinnoksi Oulun Taidekoulun sarjakuvalinjaa käyvä Raivo sai kamerakännykän.

Ohessa on näyte nuorelta taitelijalta. Lisää kilpailutöitä voi nähdä Kalevan sivujen galleriasta.

Lähde: Kaleva

Liikkeiden suunta

Helsinkiläinen sarjakuvakauppa Fennica comics muuttaa. Uudet liiketilat sijaitsevat risteyksen toisella puolella entisestä liikkeestä Kalevankadulla: uusi osoite on Albertinkatu 36. Kyseessä oli hyvä uutinen ainakin allekirjoittaneelle, sillä Fennican nykyiset tilat ovat olleet minulle kovin ahtaat. Avarampi tila ehdottomasti muutos parempaan suuntaan.

Fennican naapuri, sarjakuvaliike The Good Fellows on pidentänyt aukioloaikojaan joulukuun ajaksi. Tämän kuun ajan liike on auki arkisin 10-20, lauantaisin 10-15 ja sunnuntaisin 12-16.

Uutuushylly

Uusi Dodger-ilmaissarjakuvalehti on ilmestynyt. Mukana on mielenkiintoiselta kuulostava tekijäjoukko: Kaisa Leka, Terhi Ekebom, Anne Muhonen, Janne Kuusinen ja Tommi Musturi vastaavat osiltaan lehden sisällöstä. Onpa lehden mukana myös CD-levy, jolla on musiikkia. Erinomainen hinta-laatusuhde, eikö vain?

Lehteä jaetaan seuraavissa Helsinkiläisissä ravintoloissa: Bar 9, Bar Loose, Corona Baari, Juttutupa, Kola, Kuu Kuu, Rytmi, Suomen Saunabar ja Tori. Ensi viikolla lehti myös bilettää: Dodger jamboree järjestetään ravintola Mocambossa torstaina 11.12. Lisätietoja lehdestä ja tapahtumasta löytyy Dodgerin sivuilta.

Myös Sanoma magazineisilta on ilmestynyt uusi Iines-lehti ilmestyi tällä viikolla. Tässä yli 50-sivun pläjäyksessä on mukana pari Vicarin piirtämää sarjaa ja yksi sivu Evert Geradtsin käsikirjoittamana. Lisäksi lehdessä on puuhasivuja.

Uutuushyllyssä lähteenä on käytetty Antti Peltolan sarjakuvasivuja.

Nettijutut

Tällä viikolla Kvaakissa Reima Mäkinen arvioi EU-sarjakuvan Myrkkyjoen salaisuus ja Vesa Kataisto vuorostaan uuden Asterixin. Artikkeleissa uutuuksia ovat Vesan Lise Myhre –haastattelu ja Timo Ronkaisen artikkeli Disneyn julkaisuoikeuspolitiikasta.

Minä olen puolestani päivittänyt Katuoja-sivustoa uusin arvioin. Painotus on tällä kertaa vahvasti kotimaisissa sarjakuvissa.

Hei, sinä! Juuri sinä!

Pienkustantajat, kustantajat ja suurkustantajat huomio: Kvaak ottaa mielellään vastaan tietoa uusista sarjakuvaprojekteistanne ja –julkaisuistanne. Myös infoa erilaisista sarjakuvaan liittyvistä tapahtumista voi lähettää. Minut tavoittaa osoitteesta otto.sinisalo@welho.com.

Tällä viikolla kiitokset avustuksesta Reima Mäkiselle. Palsta jälleen viikon kuluttua.

Yksi vastaus artikkeliin “Tällä viikolla sarjakuvissa #6”

Kommentit on suljettu.