José Ortiz (1932-2013)

José Ortiz Moya (1.9.1932 – 23.12.2013) oli tunnettu espanjalainen sarjakuvataiteilija, joka Suomessa tunnettiin parhaiten Shokki-lehden kauhusarjakuvista (viimeksi Shokki juhla-albumissa) ja Tex Willeristä (Viikatemiehen tiellä). Myös Tarzanissa, Siivet-lehdessä, Ken Parkerissa ja Ukkostuulessa on ilmestynyt tuotteliaan Ortizin sarjakuvia.

Ortizin tyyli oli helposti tunnistettava, erityisesti tummasävyisen varjostuksen takia. Hänellä oli myös mestarillinen taito kuljettaa tarinaa luontevasti ruudusta seuraavaan. Ortizin tunnetuin sarjakuva oli Antonio Seguran käsikirjoittama Hombre, jota ei ole ilmestynyt suomeksi.

Ortiz kuoli Valenciassa, Espanjassa.

Kuva: Tex Willer -suuralbumi 19. Suuri junaryöstö

Keskustele Kvaakissa José Ortizista.

Lisätietoja: Lambiek ja BDgest

Kuva: Wikipedia Creative Commons (Michael Netzer)