Viimeinen Ryhmä-X ilmestynyt

Egmont Kustannuksen julkaiseman Ryhmä-X -lehden viimeinen numero ilmestyi tänään 11. joulukuuta 2013. Viimeisen lehden (12/2013) pääkirjoituksessa Antti Koivumäki kertoo lehden lopettamisen syyksi lukijamäärien laskemisen.

“Lopetusuhka on ollut jo vuosien ajan läsnä. Aina vuodenvaihteen lähestyessä on saanut jännittää, että mennäänkö sinne saunan taakse vai annetaanko lehdelle vielä mahdollisuus”, kirjoittaa Koivumäki. “Tänä vuonna edes Kostajien vetoapu ei riittänyt”.

Ryhmä-X on ilmestynyt Suomessa vuodesta 1984. Lehti on lakkautettu kerran aikaisemminkin, vuonna 1996. Hollywood-elokuvien ja Bryan Singerin mutanttiseikkailujen ansiosta lehti kuitenkin heräsi henkiin 2001.

Lehden tilaajat saavat ensi vuoden alusta lähtien Ryhmä-X:n sijaan Spider-Manin tai jonkun muun Egmont Kustannuksen julkaiseman lehden.

* Suomessa julkaistut Ryhmä-X -lehdet (vuoteen 2006)
* Egmont Kustannuksen tilattavat lehdet
* Kvaakissa keskustellaan X-menistä ja muista mutanteista