Perkeros Ranskaan ja Yhdysvaltoihin

JP Ahosen ja KP Alareen Perkeros-sarjakuvasta on tehty julkaisusopimukset perinteikkäiden amerikkalaisen ja ranskalaisen kustantajan kanssa. Ranskassa suomalainen sarjakuva on vakiinnuttanut asemansa, mutta avaus Yhdysvaltoihin on uusi.

Suomalaisia sarjakuvia on julkaistu Yhdysvalloissa vain vähän. Perkeroksen kustantaa vuonna 1949 perustettu Abrams, joka tunnetaan pääasiassa taidekirjoistaan. Viime vuosina Abrams on laajentanut sarjakuviin, joiden perinteiset levityskanavat sarjakuvakauppojen kautta ovat kaventuneet. Kirjakauppalevityksen myötä Perkerokselle on luvassa laajempi ostajakunta.

Ranskaksi Perkeroksen julkaisee kuulu Casterman. Suomalaista sarjakuvaa on Ranskassa julkaistu viime vuosikymmenenä noin kuusi nimekettä vuodessa, yleensä pienten taidesarjakuvakustantamojen kautta. Casterman on maan tärkeimpiä ja suurimpia sarjakuvakustantamoja. Sen kanssa tehty sopimus lupaa myös jatkoa Perkerokselle, sillä kontrahti on tehty kahdesta albumista.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä HS.fi.

Onnea ja menestystä Perkerokselle!

Perkeroksen kotisivut
Keskustelua Perkerosista Kvaakissa