Pajoja ja juttua sarjakuvista – Oulun sarjakuvafestivaali

Toinen Oulun sarjakuvafestivaali pidetään 18.-20. lokakuuta 2013 Kulttuuritalo Valveella. Festivaalin ohjelmaan kuuluu esitelmiä, haastatteluja, sarjakuvapajoja ja näyttelyitä. Festivaalitunnelmaan Oulua virittää Pop-up-sarjakuvakeskus, joka edeltävän viikon ajan (15.-20.10.) esittelee toimintaansa Valveella yleisölle ja oululaisille koululaisryhmille. Festivaalin kansainvälisenä vieraana on saksalainen Max Baitinger.

Festivaalit avataan perjantaina kello 17 Oulun pääkirjastolla. Samalla avataan seuran kirjastolla olevat näyttelyt ja julkistetaan Skrew You! -tunnustuspalkinnon saaja. Kulttuuritalo Valveella on kolme Helsingin sarjakuvakeskuksen tuottamaa näyttelyä. Kahvila Mintussa on esillä Dreambuddies – uutta pohjoismaista lastensarjakuvaa ja Pop-up-sarjakuvakeskuksessa Joost Swarten printtejä.

Baijerista syntyisin olevan Max Baitingerin (s. 1982) esikoisteos Heimdall julkistetaan Oulun sarjakuvafestivaaleilla lauantaina. Heimdall ammentaa skandinaavisesta mytologiasta ja Eddasta. Sarjakuva kertoo samannimisesta jumalasta, joka näkee kaiken. Valveella on Baitingerin sarjakuvaa esittelevä näyttely.

Varsinaisina sarjakuvafestivaalipäivinä lauantaina ja sunnuntaina 19.-20. päivä muun muassa haastatellaan 30-vuotistaiteilijajuhlaa pitävää Jii Roikosta, jututetaan Harri ”Wallu” Vaaliota ja Oulun sarjakuvaseuran ensimmäistä puheenjohtajaa Pentti Nuortimoa. Festivaaleilla julkistetaan myös Jari ja Anu Terhon Mukula 2 ja kuullaan sarjakuvamuseohankkeesta. Lisäksi järjestetään nukke- ja sarjakuvapajoja ja esitellään omakustantaita. Pop-up-keskukseen voi poiketa nonstop-sarjakuvapajaan koko viikon.

Perjantaina ja lauantaina festivaalirientoja voi jatkaa klubeilla sarjakuvapitoisen ohjelman merkeissä.

Festivaalin päätteeksi julkistetaan Oulun pohjoismainen sarjakuvakilpailu 2014.

Ohjelma: www.oulucomics.com

Kvaakissa voi keskustella festareista.