Ville Hänniselle kolmivuotinen kriitikkoapuraha

Ville Hänninen Paavo J. Heinosen haastatteluperformanssissa Kemissä 2011. Kuva Reetta Laitinen.
Ville Hänninen Paavo J. Heinosen haastatteluperformanssissa Kemissä 2011. Kuva Reetta Laitinen.

Vuoden alussa syntynyt kaikkia taiteenaloja palveleva valtion monialainen toimikunta on jakanut vuoden 2014 alusta alkavat taidejournalismin apurahat kuudelle kriitikolle.

Pisimmän, kolmivuotisen apurahan sai sarjakuvaan ja kuvitustaiteeseen erikoistunut Ville Hänninen. Hän työskentelee kriitikon lisäksi toimittajana ja tietokirjailijana. Sarjakuvapiireissä Hänninen tunnettaneen parhaiten lukuisista toimittamistaan koti- ja ulkomaisia sarjakuvatekijöitä esittelevistä teoksista ja Sarjainfon pitkäaikaisena päätoimittajana. Lisäksi Hänninen muistetaan Ville Rannan pilapiirroskokoelman Joku raja! (WSOY 2012) toimittajana.

Yksivuotisen apurahan saivat Maria Hirvi-Ijäs, Jan-Erik Holmberg ja Maaria Pääjärvi. Puolivuotinen apuraha myönnettiin Tarmo Poussulle ja Päivi Heikkilä-Halttuselle. Hakijoita oli kaikilta aloilta 22.

Kvaak onnittelee!

* Taiken tiedote