Jenkkilän suosituimmat sarjakuvat

Jenkeissä myyvät vain supersankarisarjakuvat. Sen vahvistaa myyntimäärillä mitattuna lista 300:sta suositummasta sarjakuvasta ja 50:sta sarjakuvanovellista, jossa dominoivat suvereenisti Batmanit, Transformersit, Spider- ja X-menit.

Itse asiassa ensimmäinen listalla vastaan tuleva tuntemani ei-supersankarilinjaa edustava nimi on Jeff Smithin suomessa Luupäät-nimellä tunnettu Bone-julkaisu, joka löytyy vasta sijalta 141.

Onneksi kuitenkin sanomalehdet julkaisevat Yhdysvalloissa vielä – anteeksi hivenen provokatiivinen ilmaisuni – perinteisiä huumorisarjakuvia eikä actiongenre dominoi ainakaan vielä kaikkien lehtien sivuilla.

Lähde: CBR.cc

2 vastausta artikkeliin “Jenkkilän suosituimmat sarjakuvat”

  1. Sijalta 118 löytyy Frank Cho’n Liberty Meadows (suom. Turvatarha), joka edustaa tuota huumorigenreä.

    Täytyy myös pitää mielessä, että lista tilastoi myynnin vain ns. ”suorilla markkinoilla” eli erikoisliikkeissä. Esimerkiksi kirjakauppojen sarjakuvamyyntiä lista ei kuvaa. Yleinen käsitys on, että kirjakauppojen kautta myydään enemmän erityyppistä sarjakuvaa, vaikkapa juurikin huumoristrippikokoelmia.

  2. Meni bongailuksi. Näkyy tuolla olevan vielä mangaa, eli Ghost in The Shell sijalla 86 ja sitten Albumeissa Mark Schulzin Xenozoic Teales niinkin korkealla kuin 19. Superhemmoja täynnänsä listat ovat silti.
    Ei muuta kuin lukemaan Scott McCloudin ennusteita siitä miten netti muttaa kaiken tämän tulevaisuudessa.

Kommentit on suljettu.