K-18 anime- ja mangatapahtuma Lahteen

Desucon- ja Desucon Frostbite -tapahtumien taustaorganisaation Kehittyvien conien Suomi ry:n puheenjohtaja Jussi Kari ilmoitti blogikirjoituksessaan pari viikkoa sitten seuraavan Desucon Frostbite -tapahtuman olevan suunnattu ainoastaan täysi-ikäisille harrastajille.

Aiemmin aloitteleville harrastajille suunnatun Desucon Frostbiten muuttaminen täysi-ikäisten tapahtumaksi johtuu Karin mukaan siitä, ettei aiempi tapa ollut tarpeeksi toimiva.

Frostbiten tarkoitus ei ole keskittyä pelkkään väkivaltaan ja seksiin. Suunnitelmissa on tarkastella animea ja mangaa aiempaa syväluotavaavammin.

Tapahtuman suunnanmuutoksen myötä Desucon Frostbite tulee olemaan Suomen ensimmäinen K-18 -coni. Vastaavasti ikärajattujen tapahtumien järjestäminen on harvinaista myös maailmanmittakaavassa, eikä vastaavaa Karin mukaan ole esimerkiksi Manner-Euroopassa aiemmin kokeiltu. Vuodesta 2009 alkaen järjestetyn Desucon-tapahtuman sisarconiksi syntynyt Frostbite muokkaa Suomen tapahtumakenttää mielenkiintoiseen suuntaan.

Desucon Frostbite järjestetään Lahden Sibeliustalolla 14.-16. helmikuuta 2014. Kolmipäiväiseen tapahtumaan voi tutustua tapahtuman nettisivuilla. Joihinkin tapahtumaan liittyviin kysymyksiin on pyritty vastaamaan täällä.