Bilalin leffa valmis

Enki Bilalin omiin sarjakuviin perustuva leffa on valmistunut ja saa ensi-iltansa maaliskuussa 2004. Immortel (ad Vitam)-leffan traileri on jo nähtävänä netissä. Unien vankila (La Femme Piege) ja Jumalaton Näytelmä (Le foire aux immortels) -albumeista tutut Horus, Nikopol ja Jill Bioskop ovat elokuvan päähenkilöitä.

Bilalin ns. Nikopol -trilogiaan perustuva osittain tietokoneanimoidun elokuvan on näyttelijöiksi saatu mm. Charlotte Rampling, Thomas Kretchmann ja sinitukkaisen Bioskopin osan vetää Linda Hardy (miss Ranska 1992 toisessa roolissaan). Leffan tapahtumat sijoittuvat 21. vuosisadan loppupuolelle. Jättimäinen pyramidi leijuu New Yorkin yllä. Horus ottaa valtaansa vankina pitkään pidetyn Nikopolin ja elokuva kietoo ympärilleen oudon bilalmaisen tunnelman surrealistisine sävyineen.

Bilalin edelliset elokuvat Bunker Palace Hotel ja Tykho Moon eivät olleet mitään menestyksiä, mutta tästä elokuvasta selvästi odotetaan sellaista. Traileri ja still-kuvat näyttävät lupaavilta ja kuvamaailma hyvinkin sarjakuvia vastaavalta. Tuottajana hääri Charles Gassot (the Octopus, Tanguy) ja ohjauksesta vastaa itse Bilal.


Traileri
ja muuta tietoa (ranskaksi)

Bilalin uuden albumin ilmestyminen suomeksi uutisoitiin Kvaakissa

7 vastausta artikkeliin “Bilalin leffa valmis”

 1. Wouu… Terry Gilliam, Tim Burton, Alex Proyas ja Pitof kohtaavat. Toivottavasti…

  Tai sitten tästä tulee ihan kiva perus huttu. Toivottavasti ei.

 2. Ette kaitten Bilaile 😉

  Ette? Hyvä. Näyttää mielenkiintoiselta – vaikka olenkin hieman anti-tietsikka-animaatio-kantainen, mutta silti.

 3. Aika kurjan näköistä tietokoneanimaatiota trailerin ja stillien perusteella. 🙁

  Niin kuin olisi katsonut jotakin konsolipeliä.

 4. Mistäs tuota Tykho Moonia saisi DVDllä? Ei kait oikein vissiin suomesta missään?

 5. Tykho Moon ja Bunker Palace Hotel ovat äärimmäisen tylsiä elokuvia, jäykkää patsastelua. Tykho Moonissa on tosin hauska kohta, kun elokuvan kapinallinen kuuntelee inspiroituakseen Mieskuoro Huutajia. Eli ei kannata DVDistä maksaa erityisen paljon, mutta tarkista jos jompaakumpaa löytyisi vaikka http://www.amazon.fr :sta.

Kommentit on suljettu.