Helsingin sarjakuvafestivaalien ohjelmaa myös Kirjasto 10:ssä

HELSINGIN SARJAKUVAFESTIVAALIEN OHJELMAA KIRJASTO 10:SSÄ 19.8.-15.9.2013

Elielinaukio 2G 00100 Helsinki

Jälleen on koottu Helsingin sarjakuvafestivaalien ajaksi, kattavaa ja kiinnostavaa sarjakuvaohjelmaa Kirjasto kymppiin Tarjolla on kolme komeaa näyttelyä. Jouko Nuoran eroottista sarjakuvataidetta, Kivi Larmolan sarjakuvaa nuoren miehen rakkaudesta, velvollisuudesta ja epätoivosta sekä 16 suomalaista versioita Lännensankari Tex Willeristä!

Tex Willer –piirtäjä Fabio Civitelli
Tex Willer –piirtäjä Fabio Civitelli

Lauantaina 7.9 Kirjasto kympissä tavataan Suomen johtavat lännensarjakuvapiirtäjät ja Tex Willerin 60-vuotsis juhavuoden kunniaksi Tex Willer –piirtäjä Fabio Civitelli. Sunnuntaina 8.9 Kirjasto Kympissä rokataan sarjakuvien tahtiin ja haastatellaan 20-vuotisen taiteilijauran, eroottisen sarjakuvanmestaria, Jouko Nuoraa.

OHJELMA:

Länkkärilauantai 7.9 Jiihaa! Kirjasto kympissä tavataan Suomen johtavat lännensarjakuvapirtäjät ja Tex Willerin 60-vuotsis juhlavuoden kunniaksi Tex Willer –piirtäjä Fabio Civitelli.

12.15 aapo kukko, haastateltavana nuori lännenhirmu, aseenaan luokkatietoinen kynä. haastattelijana, petteri oja

13.00 Petri Hiltunen, haastateltavana legenda, saluunoiden tarkkasihtinen tarinataituri. Haastattelijana, Petteri Oja

13.30 Napakka Tex Willer –visa, vetäjänä Janne Viitala. Tervetuloa mukaan visailemaan!

14.00 Tex Willer piirtäjä Fabio Civitelli, haastattelijana Asko Alanen

15.00 Kiero Dick tulee lavalle! Suomen häpeämättömin sarjakuvataiteilija kertoo Rivo Länsi -teossarjastaan, jonka toista osaa pidettiin tietyillä internet-foorumeilla jopa viime vuoden parhaana kotimaisena albumina. Haastattelussa paljastetaan kaikki!

Kirjasto 10:ssä voi osallistua paputölkkien ammuntaan sekä testata Tex Willer tietämystään. Egmont Kustannus palkitsee onnekkaimmat.

Rokkaava sarjakuva sunnuntai 8.9

Sunnuntaina 8.9 Kirjasto Kympissä rokataan sarjakuvien tahtiin.

12.15 Jyrki Nissisen ja Janne Westerlundin tahtiin soi soundtrackki Kehittymättömät UFOT sarjakuva-albumista.

13.00 Rokkipaneeli. Mitä sulla olis tarjota?” vastasi Johnny (Marlon Brando), kun häneltä kysyttiin, mitä vastaan hän kapinoi. Sarjakuvassa on sisäinen mekanismi, joka estää sitä koskaan olemasta täysin oikeaoppista, vallanpitäjän puolella tai lapsille sopivaa. Yritykset tehdä sarjakuvasta poliittisesti korrektia vesittävät lopputuloksen aina. Sarjakuvan viattomuus on kapinallisen viattomuutta, sarjakuva on rock. Kuinka rock, sitä puivat paneelissa mm. Pauli Kallio, Ville Pirinen ja Paneelin vetäjä Kivi Larmola

14.00 Jouko Nuora, haastattelija Asko Alanen Haastateltavana on 20 -vuotta sarjakuva-alan ammatissa toiminut itseoppinut sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Nuoran teoksia on julkaistu vuodesta 1988 lähtien mm. Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, Pahkasiassa ja Hustlerissa. Nuora voitti suomalaisen sarjakuvan 100 -vuotiskilpailun 2011 albumillaan Kultainen nuoruus.

Jyrki Nissisen
Jyrki Nissisen

KIRJASTO KYMPIN NÄYTTELYT:

20 -vuotta erotiikkaa, huumoria ja sarjakuvia. Helsingin Kirjasto 10:ssä 19.8.-8.9.2013 Sarjakuvataiteilija Jouko Nuoran originaaleja vuosilta 1993-2013. Nuoran taiteilijauran tussi- ja akvarellioriginaaleja Nanista Kultaiseen Nuoruuteen sekä Hustlerista Hesariin.

”Mies joka vain halusi elää” – originaalinäyttely Kivi Larmolan uudesta sarjakuva-albumista ”Timo”. Helsinki 10, 2.9. – 15.9. Kivi Larmola (s.1966) on pitkän linjan sarjakuvantekijä. Hänet palkittiin Suomen Sarjakuvaseuran myöntämällä Puupää-hatulla 1991. Larmolan sarjakuvat ovat ihmisen kokoisia kuvia elämästä. ”Timo” on hänen yhdeksäs albuminsa, kertomus nuoresta miehestä Helsingin kaduilla, rakkaudesta, velvollisuudesta ja epätoivosta.

TEX WILLER 60 VUOTTA! 1. – 15.9.13 Lännensankari Tex Willerin 60-vuotisjuhlan kunniaksi 16 suomalaista sarjakuvataiteilijaa laati oman tulkintansa hahmosta, ja vuoden 2013 aikana nämä piirrokset ovat koristaneet Tex Willerin sisäkansia. Nyt mestariteokset ovat esillä Kirjasto 10:n näyttelytilassa – mukana kenties myös muutama Tex-yllätys!