Mangan juhlavuoden suosikkiäänestys

Sangatsu Manga, Punainen jättiläinen, Anime-lehti ja Urumi järjestävät mangan juhlavuoden kunniaksi äänestyksen parhaasta suomennetusta mangasarjasta sekä parhaista hahmoista.

Äänestys on nyt avoinna ja jatkuu 30.9. saakka. Tulokset ovat myöhemmin luettavissa Anime-lehdestä, Animen verkkosivuilta sekä Sangatsu Mangan sivuilta. Tarkka tulosten julkistuspäivä ilmoitetaan myöhemmin. Äänestys on samalla arvonta, jossa yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan mangaa ja oheistuotteita.

Säännöt

1. Koska kyseessä on suomennetun mangan juhla, äänestää voi vain suomeksi julkaistuja sarjoja ja niiden hahmoja. Minkä tahansa kustantajan sarja kelpaa, kunhan sitä on suomennettu.

2. Jokainen saa äänestää yhteensä kolmea sarjaa ja kolmea hahmoa. Valitse kolme mielestäsi parasta sarjaa ja hahmoa ja laita ne paremmuusjärjestykseen, paras ensimmäiseksi. Kun ääniä lasketaan, ykköseksi laittamasi sarja ja hahmo saavat molemmat kolme pistettä, kakkoseksi laittamasi kaksi ja kolmas saa yhden pisteen. Kaikkien ääniä saaneiden sarjojen ja hahmojen saamat pisteet lasketaan yhteen. Eniten pisteitä kerännyt on voittaja. Esimerkki: nimeät suosikeiksesi sarjat X, Y ja Z, tässä järjestyksessä. X saa siis 3 pistettä, Y saa 2 ja Z:lle jää 1 piste.

3. Äänestää voi sähköpostitse tai postikortilla. Osoitteet: postia(ÄT)sangatsumanga.fi tai Urumi, Vuorikatu 30, 70100 Kuopio.

4. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan runsaasti manga- ja oheistuotepalkintoja. Jos haluat olla mukana arvonnassa, liitä äänestysviestiisi myös omat yhteystietosi! Erityisesti postikortilla äänestäviä emme voi muuten tavoittaa, vaikka palkinto osuisi kohdalle.

5. Äänestysaikaa on 30.9. saakka. Vielä tuona päivänä saapuneet äänet huomioidaan.

Huhtikuussa 2013 tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun ensimmäiset neljä Akira Toriyaman Dragon Ball -sarjan pokkaria ilmestyivät lehtipisteisiin. Aluksi kohua aiheuttanut julkaisu kääntyi mangan voitoksi ja Dragon Ballin alkamisesta katsotaan alkaneen niin sanotun mangabuumin, jota nyt juhlitaan.

Ensimmäinen suomennettu japanilainen sarjakuva Dragon Ball ei silti ollut. Ennen sitä suomeksi olivat ehtineet ilmestyä yksi osa Keiji Nakazawan Hiroshiman poikaa, kuusi osaa Katsuhiro Ōtomon Akiraa ja Nintendo-lehden keskeneräisiksi jääneet jatkokertomukset Shōtarō Ishinomorin The Legend of Zelda: A Link to the Past sekä Charlie Nozawan ja Takekuma Kentarōn Super Mario Adventures.

Tähän mennessä suomeksi on julkaistu jo yli sataa eri manganimikettä.

Kuva © Akira Toriyama