Huhtikuu on kuukausista julmin

Maaliskuun viimeisenä päivänä meidät jätti keuhkokuumeen aiheuttamista komplikaatioista johtuen MAD-lehden taiteilija Bob Clarke, 87. Hän ei ollut MADin tekijöistä nimekkäimpiä, mutta jokainen lehteä lukenut tunnistaa piirrosjäljen, vaikka ei osaisikaan yhdistää oikeaan nimeen.

Huhtikuun toisena päivänä oli vuorossa kreikkalaissyntyinen ranskalaistunut Frédéric Othon Théodore Aristidès, 82, tunnettu taitelijanimellään Fred. Suomalaisille tuttu sarjakuva on Filemon ihmeellisissä fantasiaseikkailuissaan. Tapiiri-lehti julkaisi taas muita Fredin sarjakuvia joissa ei ollut vakiohahmoja. Fredin sarjakuvatuotanto on varsin laaja, suomeksi on nähty vain pieni ripaus. Viimeisin albumi ilmestyi vasta vähän aikaa sitten, tosin tauko oli kirjoittajan blokista johtuen venähtänyt vuosikymmeniksi.

3. huhtikuuta lähti käsikirjoittaja George Gladir, 87, jonka nimi on varmaan useimmille outo, eikä hänen tunnetuinta luomustaankaan, Teininoita Sabrinaa tunneta Suomessa sarjakuvista vaan television komediasarjasta.

Neljäntenä päivänä vuorossa oli amerikkalaisen supersankarisarjakuvien legenda Carmine Infantino, hänkin 87, jonka töitä taas on suomeksikin nähty vaikka kuinka paljon. Ainakin Batman, Salama, Hämähäkkinainen, Kostajat ja Star Wars ovat sarjakuvia joista Infantinosta on suomen kielellä havaintoja. Paraikaa pyörivä TV-sarja Tulilinjalla (Human Target) on tehty Infantinon luoman sarjakuvan pohjalta.

Toivon mukaan huhtikuu jatkuu valoisammissa merkeissä.