Jonah Hex ja Tex Willer yhteisseikkailuissa

(Kvaak-aprillipila 2013)

Italialainen Bonelli-kustannus on myynyt yhdysvaltalaiselle DC-kustantamolle oikeudet Tex Willer -lännensankariinsa.

Hahmo esiintyy osana All-Star Western -linjaa ytimekkäästi nimellä ”Tex” ja nähdään rujon lännenmiehen rinnalla sarjassa ”Jonah Hex & Tex”.

Harmaaparta Carson, Kit-poika ja intiaaniystävä Tiger eivät sen sijaan suunnitelmiin kuulu. ”Tex on pohjimmiltaan yksinäinen ratsastaja”, toteaa DC:n lännentoimituksen nokkamies ja rauhoittaa lukijoitaan jatkaen: ”Jonah Hex on ykköstähti jatkossakin ja spagettisankari sivuhahmon roolissa.”

Suoralta kädeltä uusi omistaja ei tyrmää toiveita uusista Tex-julkaisuista: ”Kaikki riippuu siitä, kuinka lukijat ottavat uuden tulokkaan vastaan.” Yrityksen edustaja lisäksi muistuttaa maassa julkaistun lukuisia lännensarjoja ja näkee niiden olevan nyt uudelleen nousussa.

Hahmoa muokataan tässä yhteydessä myös ulkoisesti. Tex on nyt mustaan pukeutuva asemies, jota vainoaa kostonhimo Navajo-intiaaneja kohtaan, eikä kanariankeltainen ulkoasu sovi konseptiin.

Kaupan taustoista antaa viitteitä Bonelli-kustantamon lehdistötiedote, joka selvittää uudelleenjärjestelyihin johtaneen kassavajeen olevan seurausta runsaskätisistä puoluetuista, jotka johto on myöntänyt Silvio Berlusconin uudelleenvalinnan tukemiseksi.

Suomalaislukijoiden kannalta tulevasta ei ole selvyyttä. Italialaisilla säilyvät oikeudet uudelleenjulkaisuihin, joten Kirjasto- ja Kronikat-sarjoja seurattaneen entiseen malliin. Jonah Hex -erikoisjulkaisut oletettavasti saanevat jatkoa, mutta Tex Willer -vakiosarja päättynee italialaistuotannon ehdyttyä – ellei Kit astu isänsä saappaisiin.

Tex Willerin suomalaisedustaja toivoo, että kysymykset kootaan keskitetysti Kvaak-foorumille ja lupaa vastata polttavimpiin kysymyksiin ensimmäisen arkipäivän kuluessa.


Ota kantaa uutiseen ja esitä kysymyksiä Tex Willerin jatkosta Kvaak-foorumilla.