Mystinen Mestari Moore 50 v.

Kotonaan, synnyinkaupungissaan Northamptonissa (ei vastaanottoa) tänään 18.11. viidettäkymmenettä syntymäpäiväänsä viettävä Alan Moore on yhä yksi maailman tärkeimmistä sarjakuvakäsikirjoittajista.

Alan Moore ei juuri esittelyjä tarvitse. Swamp Thing, Watchmen, From Hell ja V for Vendetta muuttivat valtavirtasarjakuvan suunnan. Ne ovat silti vain pieni osa Mooren kokonaistuotannosta.
Viisikymmenvuotispäivänsä kunniaksi hän on ilmoittanut lopettavansa kokonaan sarjakuvien kirjoittamisen ja keskittyvänsä pelkästään musikaalisiin performansseihin sekä maagin töihin. Tätä kuitenkaan harva fani uskoo, sillä Moore on aiemminkin jäänyt ”eläkkeelle”, suorittaen aina juhlallisen paluun.
Sarjakuvantekijänä hän ei ole esiintynyt julkisuudessa sitten vuoden 1990. Edes vanhat ystävät eivät saaneet Moorea houkutelluksi sarjakuvatapahtumaan Lontooseen muutama vuosi sitten. Suurimman osan ajastaan hän viettää keskellä Englantia sijaitsevassa Northamptonin kaupungissa. Rakkaus synnyinkaupunkia kohtaan näkyy myös Mooren toistaiseksi ainoassa proosaromaanissa Voice of the fire, joka kuvaa alueen kehittymistä kivikaudelta nykypäivään.

Alan Mooren Fanisivut
Mooren merkkipäiväjuhlintaa