La bande dessinée finlandaise 2013

Vuosittain ilmestyvä suomalaista sarjakuvaa esittelevä antologia julkaistaan tällä kertaa ranskankielisenä.

La bande dessinée finlandaise 2013 esittelee 13 suomalaisia naispiirtäjää. Suomalaisista sarjakuvataiteilijoista on kansainvälisesti katsoen naisia poikkeuksellisen suuri osuus. Naisten esiinmarssi on vaikuttanut koko kentän painotuksiin ja aihevalintoihin rikastavasti erityisesti 1990-luvulta alkaen. Kirja julkaistaan Suomessa 21.1.2013 ja Ranskassa Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilla 1.2.2013.

Antologian tekijät: Mari Ahokoivu, Maria Björklund, Terhi Ekebom, Annukka Leppänen, Hanneriina Moisseinen, Reetta Niemensivu, Tiina Pystynen, Kati Rapia, Anna Sailamaa, Tiitu Takalo, Katja Tukiainen, Riitta Uusitalo, Amanda Vähämäki. Kirjan ovat toimittaneet Johanna Rojola ja Kalle Hakkola. Ranskan yhteyshenkilönä ja käännösvastaavana toimi Kirsi Kinnunen.

Julkaisija: Suomen sarjakuvaseura ja Rackham 2013.

Vuosina 2011 ja 2012 antologia ilmestyi englanninkielisenä nimellä Finnish Comics Annual.