Habibi vuoden 2012 paras käännössarjakuva

Herra Koipeliini -tunnustuspalkinto vuoden 2012 parhaasta käännössarjakuvasta meni Craig Thompsonin Habibille ja Like-kustantamolle. Sarjakuvan on kääntänyt Ida Takala. Kvaakin toimitus suoritti esikarsinnan ja lopullinen valinta tehtiin jäsenäänestyksellä. Onnittelut!

* * *

Tämän vuonna sarjakuvayhteisö Kvaakin Herra Koipeliini -palkinnon parhaasta käännössarjakuvasta on saanut Craig Thompsonin Habibi. Seuraavaksi eniten ääniä sai Ylivertaiset 1 (Egmont) sekä Sillage 6: Maailmojen sota (Egmont). Palkinto jaettiin nyt neljännen kerran.

Habibi on yhdysvaltalaisen Craig Thompsonin ensimmäinen suomennettu teos. Tapahtumat sijoittuvat aavikolle arabimaailmaan, aika on nykyhetki, mutta Tuhannen ja yhden yön kaltainen tunnelma luo ikiaikaisen, myyttisen lumon tarinaan. Monitasoinen kerronta sisältää lukuisia viittauksia niin taruihin kuin pyhiin kirjoituksiin säilyttäen kuitenkin luontevan myötäelävän suhtautumisen päähenkilö Dodolan koviin koettelemuksiin. Teksti ja arabiornamentiikkaa sisältävät kuvat kuljettavat vaivattomasti lukijan mukanaan koko paksun sarjakuvaromaanin lukemiseen kuluvan ajan.

Herra Koipeliini -palkinnolla halutaan antaa tunnustusta laadukkaan käännössarjakuvan julkaisemisesta Suomessa. Herra Koipeliini oli ensimmäinen Suomessa julkaistu sarjakuvakirja ja se ilmestyi vuonna 1859.