Lahden Muotoiluinstituuttiin on tulossa uusi sarjakuvapainotteinen koulutusohjelma!

UUSI, SARJAKUVAPAINOTTEINEN KOULUTUSOHJELMA TULOSSA

Muotoiluinstituutilla on pitkä kokemus sarjakuvan koulutuksessa. Sarjakuvan erikoistumisopintoja on toteutettu vuosina 2002 – 2007 ja järjestetty yhteistyössä Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian ja Lahden alueella toimivien sarjakuvan ammattilaisten kanssa Sarjakuvan lokakuu -tapahtuma kahdesti.

– Muotoiluinstituutin alumni ja muun muassa sarjakuvan erikoistumisopintojen kasvatti, läänintaiteilija Solja Järvenpää on nyt tällä kertaa ollut rakentamassa yhteistyössä Muotoiluinstituutin kanssa sarjakuvan opetusta Muotoiluinstituutin Avoimeen AMK:uun, koulutussuunnittelija Helena Hokkanen kertoo

Hokkanen kertoo, että yhteistyön tuloksena on syntynyt laaja sarjakuvan opintokokonaisuus, josta käynnistyi nyt ensimmäinen jakso Sarjakuvan ideointi ja käsikirjoitus.

– Sarjakuvan koulutusta vahvistetaan myös Muotoiluinstituutin aikuiskoulutuksen tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Syksyllä 2013 alkava viestinnän koulutusohjelma, graafisen suunnittelun pääaine on sarjakuva painotteinen. Tämä avoimen AMK:n tarjoama opintokokonaisuus sarjakuvasta on hyväksiluettavissa tutkintoon johtavassa koulutuksessa, Hokkanen sanoo.

LISÄTIETOA Seuraavaksi Avoimessa ammattikorkeakoulussa järjestetään aiheeseen liittyvä opintojakso:

Sarjakuvan visuaaliset tyylit ja dramaturgia (5 op) 26.1.2013–9.3.2013. Ilmoittaudu mukaan!


Koko juttu on luettavana Lamkin sivuilta.