Happosai-setä Suomeen

Egmont kertoi päätöksestään jatkaa Rumiko Takahashin piirtämän, suositun Ranma 1/2 -sarjan julkaisemista ensi vuonna. Tieto vuoti julkisuuteen Tampereen anime- ja mangayhdistyksen kautta. Animeunionin foorumilla uutisoitiin, että vuoden vaihteen jälkeen Ranma alkaa ilmestyä kerran kuussa. Kokemukset pokkarin ykkösosan myynnistä lienevät siis lupaavat.

Tällä vauhdilla kaikkien 38 osan julkaiseminen vie yli kolme vuotta. Alan piireissä jännitetään kesään asti, miten pikkuhousujen keräämiselle omistautunut Happosai-hahmo otetaan meillä vastaan. Oheinen kuva Happosaista on 17 vuotiaan Kate Covingtonin tekemää fanitaidetta.
Egmontilla on plakkarissaan oikeuksia muihinkin japanilaisiin sarjakuviin. Niiden kääntämisesta ei kuitenkaan ole vielä tehty päätöksiä lehtitalossa.

Kirjasarjan ensimmäinen osa on arvosteltu Kvaakissa ja se on myynnissä vielä parisen viikkoa. Ranma 2 ilmestyy 26.11. ja kolmonen vuoden vaihteessa. Sarjakuvasta luonnollisesti keskustellaan myös Kvaakissa.