Mauri Kunnaksesta kunniatohtori

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu järjestää neljännen taideteollisen alan maisteri- ja tohtoripromootion 11. tammikuuta 2013. Promootiossa vihitään kahdeksan uutta kunniatohtoria. Mauri Kunnaksen lisäksi kunnian saavat multimediataiteilija Laurie Anderson Yhdysvalloista, muotoilujohtamisen professori Rachel Cooper Englannista, kulttuuriministeri Arunas Gelunas Liettuasta, elokuvaohjaaja, kuvaaja ja käsikirjoittaja Pirjo Honkasalo, Fiskarsin tuotekehityspäällikkö ja pääsuunnittelija Olavi Linden, muotoilun professori Ezio Manzini Italiasta ja emeritusprofessori Yrjö Sotamaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Uuden kunniatohtorin ansioita Aalto-yliopisto kuvaa seuraavasti:

Mauri Kunnaksen (s. 1950) lastenkirjoja on julkaistu 28 kielellä 32 maassa. Kunnaksen lukemattomat, taiteellisesti tinkimättömät ja sisällöltään äärimmäisen rikkaat kirjat ovat todellista kansanvalistusta ja ovat muun muassa tuoneet lasten ulottuville suomalaista kansanperinnettä ja historiaa. Mauri Kunnas on saanut lukuisia huomionosoituksia ja palkintoja kuten Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähatun, Lastenkulttuurin valtionpalkinnon, Rudolf Koivu -palkinnon, Pro Finlandia -mitalin, Vuoden lapsiteko -palkinnon ja viimeisimmäksi Espoon kulttuuripalkinnon vuonna 2011.

Aalto-yliopiston tiedote

Kvaakissa on puhuttu Kunnaksesta