Aaveet eivät tapa, mutta Tex Willer kyllä!

Aristoteleen kantapäässä Pasi Heikuran haastateltavana oli keskiviikkona 24. lokakuuta Tex-tietäjä Janne Viitala, joka on hiljan julkaissut Kvaakissakin arvostellun teoksen Täällähän lentää lyijyä! – Kaikki Tex Willeristä (Jalava 2012).

Haastattelun aiheena oli Tex Willerin suomen kieleen jättämät jäljet. Vanha huuhkain, tortillanrepijä, hastalavista amigo, hornan kekäleet, tokihan kohta kuusikymmentä vuotta Suomessa ilmestynyt sarjakuva on jälkensä jättänyt. Viitala ja Heikura keskustelevat Tex Willerin taustoista, suomentamisesta ja italialaisesta alkuperästä laajemminkin.

Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenasta myös ulkomailla.

Aristoteleen kantapään ohjelman nettisivu

Shimo Suntilan arvio Janne Viitalan kirjasta Kvaakissa

Kvaakissa on keskusteltu Texistä ainakin viidessä eri ketjussa (Tex Willer, spoilausketju, suuralbumit, kirjasto, Maxi-Texit).

Ohjelma Yle Areenassa.