Luomisen tuskaa

A.Vuori

Tekijä: Juho Sihvonen

Julkaisija: Saimaan sarjakuvaseura

Painopaikka: Multiprint

ISBN: 978-952-93-1118-7

Saimaan sarjakuvaseuran julkaisema A. Vuori on 28-sarjakuvasivua sisältävä A6-kokoinen sarjakuvalehdykkä. Se kertoo ilmeisen aikaansaamattomasta kirjailijanalusta. Luomisen tuska lienee sangen yleinen vaiva. Joskus jopa sarjakuva-arvostelu ei ota syntyäkseen, saati sitten kokonainen romaani.

Juho Sihvonen taitaa kuvakerronnan perusteet. A. Vuori on helppolukuista sarjakuvaa. Visuaalinen yleisilme on siisti, mutta hiukan valju. Harmaasävyt tai rohkeampi mustan käyttö tekisi kuvista mielenkiintoisempia. Tarinaan on sisällytetty sarjakuvailmaisuun hyvin istuva fantasiaelementti, mutta se ei ole kovin omaperäinen. A. Vuoren tarina on jo näihin päiviin mennessä moneen kertaan kerrottu ja luettu. Pitäisi olla suunnilleen Moebiuksen tasoinen viivankäyttäjä, että näin tavalliseen tarinaan saisi mielenkiintoa (kts. 40 Days in the Desert B)

Parasta A. Vuoressa on tarinan napakka aloitus. Sarjakuvan keinoin lukija imaistaan heti tarinaan taitavasti sisään, vaikka itse juonessa ei tapahdu mitään järisyttävää. Hienoa työtä! Vetävän alun jälkeen tarina tallaakin sitten kovin tuttuja latuja.

Hieno alkukohtaus antaa kuitenkin odottaa Juho Sihvoselta jatkossa jotakin parempaa. Enemmän omaperäisyyttä tarinankerrontaan ja ties mihin sfääreihin vielä päädytään!

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.