Toimistoroolipeli lohikäärmeille

Miltä tuntuisi olla ihminen? Hypätä päivittäin tutun toimistopöydän ääreen ja osaksi kilpailuyhteiskuntaa? Lukemalla tämän kirjan se on mahdollista!

Offices & Humans – Tie Customexiin on lohikäärmeille tarkoitettu toimistoroolipeli, jossa pelaaja tavoittelee taloudellista ja sosiaalista menestystä. Samalla se äärimmäisen hauska sarjakuvateos, josta löytyy pisteliästä yhteiskuntakritiikkiä.

Roope Eronen (s.1982) taas on Tampereelta helsinkiläistynyt absurdimmanpuoleinen humoristi, jonka uusin teos kutkuttaa jokaisen roolipelaajan nauruhermoja.

Offices & Humans – Tie Customexiin
Tekijä Roope Eronen
60 s. / 148 x 148 mm, värillinen, pehmeäkantinen, liimasidottu
Kieli: suomi ja englanti
Englanninkielinen käännös: Tuomas Rantala
Kustantaja Huuda Huuda
Painopaikka kirjapaino Interpress
ISBN 978-952-5724-46-2
Hinta 12 euroa
© Roope Eronen 2012

Albumin tarina on naamioitu roolipeliksi jota kaksi lohikäärmettä pelaa. Eronen kuljettaa siis kahta tapahtumasarjaa rinnakkain. Kummatkin ovat periaatteessa liian tylsiä toimiakseen omillaan, mutta yhdistelemällä näistä saa aikaan toimivan ja kerronnaltaan omaperäisen kokonaisuuden, vaikka ne ovatkin hyvin erilaisia. Roolipelejä en ole harrastanut, koska en saanut ketään rupeamaan pelikaveriksi silloin kun Conan-lehdessä alettiin niistä kirjoittamaan. Mutta varmasti kustantaja on oikeassa mainostaessaan albumin kutkuttavan roolipelaajien nauruhermoja. Toimistotyöstä minulla on enemmän kokemusta.

Kaikki toimistotyöntekijät rakastavat varmasti Roope Erosen albumia Offices & Humans – Tie Customexiin. Varsinkin he, jotka pitivät Dilbertistä silloin kun siinä oli vielä dinosauruksia ja B. Virtanen on liian kaukana totuudesta. Toimistotyöläisen kamppailu eteenpääsyssä on rankkaa hommaa. Tapahtumat ovat kovin kärjistettyjä, mutta työtovereiden kyttääminen tuntuu olevan kaikkialla tavanomaista. Se ei vaan läheskään aina johda näin koviin seurauksiin mihin päähenkilö tässä ajautuu. Tarinaa voidaankin pitää kauhukertomuksena. Se on pelottavaa koska se on totta.

Suositellaan absurdin huumorin ystäville. Ei ole kalliskaan, joskin vaikuttaa äkkiä luettavalta. Mutta ei se niin ole, tämä pitää lukea moneen kertaan ennenkuin palaset loksahtavat paikoilleen. Kirja sopii ulkomaisellekin asianharrastajalle, koska sivujen alareunassa kulkee englanninkielinen käännös.

Oheisissa sarjakuvasivujen näytteissä on erilaiset värit kuin painetussa teoksessa. Ei noin räikeät. Parannus väreissä on oikein positiivista.

Keskustele Roope Erosen sarjakuvista Kvaakissa