Sarjakuvafestivaalit käynnistyvät

Festivaalitaiteilija on tänä vuonna Amanda Vähämäki.
Festivaalitaiteilija on tänä vuonna Amanda Vähämäki.

Teemana nyt pidettävillä Helsingin 27. festivaaleilla on sarjakuva ”yhdeksäntenä taiteena” ja kohdemaana Belgia. Tapahtumat ja näyttelyt levittäytyvät ympäri kaupunkia ja festivaalien toisena päätapahtumapaikkana on Kiasma.

Sarjakuvan asema taiteena ja sen rajankäynti muiden taiteiden kanssa on yksi Helsingin sarjakuvafestivaalien pääteemoista. Festivaalin ennen näkemättömän laajoissa sarjakuvanäyttelyissä haastetaan sarjakuvan muotoa.

Modernin taiteen museo Kiasma toimii Sarjakuvafestivaalien pääyhteistyökumppanina vuonna 2012. Kiasman Päin näköä! -sarjakuvanäyttely linkittyy tiukasti festivaalin teemoihin. Kiasma-teatterissa nähtävässä Comics in Concert -sarjassa puolestaan sarjakuva kohtaa musiikin, sarjakuvataiteilijoiden improvisoidessa piirtäen elävän musiikin säestyksellä. Kiasman tiloissa on myös teemaan ja kohdemaahan liittyviä luentoja.

Ankardo © Sokal
Ankardo © Sokal

Sarjakuvavieraita on Belgian lisäksi Saksasta, Ranskasta, Ruotsista, Skotlannista, Hollannista ja Norjasta. Nimekkäimmät tekijävieraat lienevät Ankardon piirtäjä Benoit Sokal ja François Schuiten Belgiasta sekä Émile Bravo Ranskasta. Tietysti paikalla on myös paljon suomalaisia tekijöitä sekä kirjanjulkistamistilaisuuksia, pienlehtitaivas ja paljon muuta.

Helsingin 27- sarjakuvafestivaalit 7. – 9.9.2012

Katso koko ohjelma ja tapahtumapaikat osoitteesta www.sarjakuvafestivaalit.fi