Joe Kubert 1926-2012

Joseph Kubert syntyi 18.09.1926 Yzerinissä Puolassa(nykyisin alue on valko-venäjää) mutta perhe muutti Kubertin ollessa kaksi kuukautta vanha yhdysvaltoihin.

Juutalaisen teurastajan poikaa kannustettiin pienestä pitäen kuvittamisen alalle ja Ensimmäisen maksullisen työnsä sarjakuvien parissa tekikin jo viimeistään teini-ikäisenä mm. värittäen Will Eisnerin Spirit-sarjakuvaa.

1940-luvulta lähtien Joe Kubert työskenteli nykyisen DC comicsin edeltäjälle jolle Kubert teki leijonanosan mittavasta työurastaan. 50-luvulla työskenteli myös EC comicsille.

Joe Kubert oli tunnettu monipuolisena sarjakuvan työmyyränä mutta suomessakin hänet tunnetaan lähinnä seikkailusarjakuvistaan Tarzanista ja Kersantti Rock-sotasarjakuvasta.

Kubertin ilmeikäs, väkivahva viiva kesti koko 60-70-vuotisen uran ajan kehittyen jatkuvasti, menettämättä tehoaan.

Joe Kubertin piirros oli elinvoimaisuutensa lisäksi tunnettu realismistaan ja huolellisuudesta yksityiskohtiin.

Kubert työskenteli sarjakuvan parissa loppuun saakka.

Joe Kubert paitsi loi monia sarjakuvahahmoja itse (mm. Tor, Ragman) hän myös kirjoitti itse, toimitti sarjakuvia ja loi Joe Kubert koulun vuonna 1976, teknisen oppilaitoksen joka on ensimmäisiä lajissaan ja ainoa yhdysvalloissa joka on sarjakuvaoppilaitos.

Joe Kubert kuoli 12.08.2012 85-vuotiaana.

Useampien sukupolvien Kubertin faneja lisäksi kaipaamaan jäävät Kubertin 5 lasta ja lapsenlapset, mukaanlukien sarjakuvataiteilijat Andy Kubert ja Adam Kubert.

Joe Kubert 1926-2012 ketju kvaakissa