Lahteen syntyi uusi sarjakuvamafia

Lahdessa järjestetyt sarjakuvaopinnot poikivat myös vapaa-ajan toimintaa. Kesällä yritettiin potkia jalkapalloa, ja nyt on käynnistymässä parittomille viikoille parkkeerattu torstaitapaaminen.

”Lahden sarjakuvataapamiset” hakee vielä nimeään, mutta moottorina toiminut Solja Järvenpää kirjoittaa:

Viimeksi meidän ”tapaaminen” oli melkein yleisömenestys. Eli jonkinlaista sosiaalista tarvetta olisi tällaisille toiminnalle. Seuraava ”tapaaminen” on jo to 6.11. Ei mene sitten Helsingin tapaamisien kanssa päällekkäin. Ravintola Hiidenkiveen voisi tallustaa Salattujen Elämien jälkeen, eli n. klo 20.00.

Helsingin mallin mukaan, vapaamuotoiseen Lahden porukkaan kuuluu olennaisena osana muitakin kuin sarjakuvan tekijöitä. Aikaisemmin kaupungin sarjakuvaharrastajat ovat nähneet toisiaan mm. Lahden sarjakuvaseuran kokouksissa.

Helsingin yhteisö jatkaa Taidehallin klubilla. Seuraava tapaaminen alkaa 13.11.klo 21.
Tampereen ”Lataamo” kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen torstai Kauppakadulla sijaitsevassa pubissa nimeltä Kahdet Kasvot. Huomenna on siis Tampereen 48. Sarjakuvatapaaminen.

Lisätietoja Lahden tapaamisista: solja[miau]webinfo.fi
Vanha Kvaakin uutinen sarjakuvatapaamisista

6 vastausta artikkeliin “Lahteen syntyi uusi sarjakuvamafia”

 1. miksi jakaa kokoontumisia kahteen paikkaan, varsinkin jos kokoontuu samaan aikaan? Lahden sarjakuvaseura Gronk kokoontuu joka torstai klo 19 nuorisotoimen tiloissa os. SAMMONKATU 8. Sieltä väki on jatkanut jo kahden vuoden ajan n. klo 21 Vesijärvenkadulle Valentina baariin. Allekirjoittanut siirtyi kesän lopulla Gronkista muihin tehtäviin, mutta tiedän kokousten olevan aktiivisia. pETRIp

 2. Kokoontumiset ovat sosiaalista toimintaa ehkä jopa enemmän kuin perinteistä harrastustoimintaa. Sama juttu kävi muuten Tampereella. Tampereen tapaamiset eivät ole kytköksissä paikalliseen sarjakuvaseuraan (kumpaankaan niistä!).

  Helsingin Tapaamisissa mennäänkin muuten ilmeisesti sitten seuraavalla kerralla Super baariin. Katso keskustelu ja uutinen´jotka liittyvät ko. baariin.

 3. Nämä Lahden tapaamiset ovat siis joka toinen viikko. Seuraava tapaaminen on siis 20.11, eli tästä voi päätellä ja on helppo muistaa että tapaamiset parittomien viikkojen torstaisin. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

 4. Edellinen puheenjohtajamme ehättikin kommentoimaan tähän, mutta vastataanpa näin Gronkin nykyistenkin vetäjien puolesta.

  Ensiksi, kuten edellä tulikin mainittua, lahtelaiset sarjakuvaharrastajat eivät ole _aiemmin_ nähneet toisiaan Lahden sarjakuvaseuran tapaamisissa, vaan tekevät niin edelleen. Myöskään harrastajat eivät ole joutuneet luuhaamaan kaduilla, vaan mukavasti sisätiloissa, alkuilta nuorisokeskuksen Tolppahuoneella, Sammonkatu 8 ja 21.00 eteenpäin ravintola Valentinassa, Vesijärvenkatu 32.

  Lahdessa on siis jo ennen Reiman ja Soljan masinoimia tapaamisia ollut varsin toimiva sarjismafia. Vieläpä varsin pitkäikäinen sellainen, sillä Gronkilla on tätä kirjoittaessani takana jo yli kahdeksan vuotta yhtäjaksoista toimintaa. Myös Soljan ja Reiman porukka on ollut näihin tapaamisiin tervetullutta, mutta jostain, meille hämäräksi jääneestä syystä, näiden edustamat sarjislinjalaiset ovat kuitenkin pitäneet Gronkiin selvää etäisyyttä.

  Eipä kaikkien tarvitse meidän kanssamme samalla hiekkalaatikolla leikkiä, mutta ymmärtänette, että kun saimme sanan Lahteen syntyneestä ”uudesta sarjakuvamafiasta” emme oikein tienneet mitä ajatella. Paitsi että moinen tapaamisten jakaminen niinkin pienessä sarjakuvakaupungissa kuin Lahti on silkkaa voimien haaskausta, kielii etenkin tapaamisten sijoittaminen _samalle päivälle ja samaan aikaan_ siitä että tarkoituksena on nimenomaan ollutkin perustaa Lahteen oma ”kilpaileva” sarjismafiansa.

  Itse en ole vieraillut muiden kaupunkien sarjakuvatapaamisissa, mutta sikäli kun ymmärrän ne muistuttavat aika paljon Solja ja Reiman nyt masinoimia. Gronkin tapaamiset eroavat tuosta kuitenkin melkoisesti ja jokaisen kiinnostuneen kannattaa ainakin käydä paikan päällä katsomassa. Myöskään keskustelunaiheet eivät Tolpalla taikka Valentinassa useinkaan ole pyörineet pelkästään sarjakuvan ympärillä, vaan ne ovat vaihdelleet sarjakuvista elokuviin ja kirjallisuudesta politiikkaan.

  Ollaksemme tarkkoja, tätä nykyä ko. tapaamiset ovat jo _kahden seuran_, Lahden scifiseuran ja Gronkin yhteisiä, jälkimmäisen ollessa luonnollisesti noista kahdesta se vanhempi ja edellisen vasta käynnistäessä toimintaansa. LSFS:n piirissä ollaan keskusteltu scifistä, järjestetty videoiltoja ja vierailtu eri kaupunkien scifitapaamisissa, Gronkin parissa taas piirretty ja julkaistu sarjakuvaa sekä hilluttu aiheuttamassa pahennusta Sarjisfestareilla.

  LSFS:llä ja Gronkilla on niinikään yhteinen, kaikille avoin sähköpostilista, joka on tarkoitettu ensisijaisesti kummankin seuran sisäiseen tiedotukseen, mutta myös yleisempään keskusteluun. Listan kotisivut löytyvät osoitteesta http://groups.yahoo.com/group/lsfs_gronk/ mutta helpoiten liittyminen tapahtuu lähettämällä postia osoitteeseen lsfs_gronk-subscribe@yahoogroups.com.

  Kiitämme Soljan ja kumppaneiden tarjouksesta, mutta näillä näkymin gronkilaiset tulevat vastakin pitämään jatkonsa Valentinassa, jonne toivotamme tervetulleeksi myös Soljan ja muut sarjislinjalaiset. Valentina on toiminut kantapaikkanamme jo useamman vuoden ajan ja olemme siihen tätä nykyä jo hyvin kiintyneitä. Tunnelma on siellä parempi, kalja halvempaa ja lisäbonuksena ovat talon puolesta ilmaisena tulevat suolatikut! 😉

  No, tämä lienee kylliksi tästä aiheesta. Riittää kun totean lopuksi _kaikkien_ niin sarjakuvasta, scifistä kuin elokuvistakin kiinnostuneiden olevan tervetulleita hengaamaan Tolpalle tai Valentinaan. Hm. Ehkä meidän lahtelaisten pitäisi lyödä viisaat päämme yhteen ja katsoa mitä saisimme aikaan toimimalla _yhdessä_?

  Pasi Karppanen
  Gronkin siht. ja LSFS:n puhis

 5. Tiedoksi: En ole ollut mukana masinoimassa Lahden sarjakuvatapaamisia. Kirjoitin aiheesta vain tämän asiallisuutta tavoittelevan uutisen.

 6. Se piti vielä sanoa, että kannattaisi ehkä avata ihan oma keskustelu tuonne ”Sarjakuvat” sectioon jos sanottavaa aiheesta vielä löytyy.

Kommentit on suljettu.