Sarjakuva-Finlandia Ville Tietäväiselle

Tampere Kuplii ry:n perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä perjantaina 4.5.2012. Sarjakuva-Finlandia-diktaattori Armi Toivanen valitsi vuoden 2012 voittajaksi Ville Tietäväisen Näkymättömät kädet (WSOY 2011).

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5.000 euron suuruinen.

Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 68 ehdokkaan joukosta 10 finalistia, joihin näyttelijä Armi Toivanen tutustui. Finalistien joukosta Toivanen nosti vuoden 2012 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon saajaksi Ville Tietäväisen sarjakuva-albumin Näkymättömät kädet.

Armi Toivasen perustelut valinnalleen (kursivoidut sitaatteja teoksesta):

”Supermies…
suuremmassa kädessä…
ei tarvitse pelätä!”

Tämä ohittamattoman tärkeä teos kouraisee ja koskettaa syvältä, jättäen lukijaansa pysyvän jäljen, kuten hyvä taide onnistuessaan tekee. Kerronta on tarkkaa ja sen rytmi täydellinen. Tämä tarina on todellinen ja sen ihmiskohtalot aitoja, mutta Tietäväinen ei asetu aiheensa yläpuolelle.

”Haluamme ihmisten maksavan ihastuksesta, eikä säälistä.”


* Näkymättömät kädet on arvostelu Kvaakissa.

* Kvaakissa voi keskustella voittaja-albumista ja vuoden 2012 palkinnosta.