Finnish Comics Annual Leipzigin kirjamessuilla

Kakkos-annuaali
Kakkos-annuaali

Finnish Comics Annual 2012 julkaistaan 14.3. Leipzigin kirjamessuilla. Kirjaa juhlistetaan kulttuurikeskus Moritzbastein iltatapahtumassa ja huomisesta alkaen koko viikonlopun ajan Leipzigin kirjamessuilla.

Messuilla avattu Comics&Comments -näyttely esittelee suomalaisia, unkarilaisia ja virolaisia sarjakuvantekijöitä. Suomesta näyttelyssä mukana ovat Mari Ahokoivu, Kaisa Leka, Tommi Musturi ja Ville Tietäväinen. Ahokoivu on myös paikan päällä. Messuvieraina ovat lisäksi Ville Ranta, Petteri Tikkanen, Kalle Hakkola ja annualin toimittanut Reija Sann. Messuohjelmassa on lisäksi livepiirtämistä, keskusteluja ja työpajoja. Leipzigin messut toimivat sarjakuvan osalta lähtölaukauksena Frankfurt 2014 -projektille.

Finnish Comics Annual toimii näyteikkunana laadukkaaseen suomalaiseen sarjakuvaan ja sen avulla pyritään luomaan tekijöille uusia julkaisukanavia ulkomailla. Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2011 Ville Hännisen toimittamana ja se sai erittäin hyvän kansainvälisen vastaanoton ja pääsi esille mediassa ja alan tapahtumissa.

Näyttelyjuliste
Näyttelyjuliste

Kyseessä on kotimaan sarjakuvakentän yhteinen hanke suomalaisen sarjakuvan kansainvälisen tunnettuuden ja viennin edistämiseksi. Hanketta koordinoi Suomen sarjakuvaseura.

Comics&Comments näyttely on tehty yhteistyössä Leipzigin kirjamessujen ja Filin kanssa. Taiteilijat tekivät näyttelyyn 1 x 5 metrin kokoiset työt, joilla he kommentoivat rasismia ja eriarvoisuutta. Reprodukt-kustantamo julkaisee messuilla Ville Rannan Paratiisisarjan saksaksi.

Lähde: sarjakuvaseura.fi
Keskustele Finnish Comics Annualista Kvaakissa

Leipzigin kirjamessut

Comics in Leipzig 15.- 18.3.2012