Kuvittajat ja sarjakuvapiirtäjät mukaan kirjastoapurahajärjestelmään

Taiteen keskustoimikunta päätti lokakuun kokoksessaan ensimmäistä kertaa uuden kuvittajien ja sarjakuvataiteilijoiden kirjastoapurahan jakamisesta. Kirjastoapurahaa on jo aiemmin jaettu pieniä summia sarjakuvien käsikirjoittamiseen.

Valtion apuraha näyttää menneen melko tarkkaan tasan kuvittajiksi ja sarjakuvantekijöiksi erottuvien kesken. Juho Juntunen, Kati Kovács ja Hannu Lukkarinen saivat kaikki 1500 euroa. Pekka. A. Mannisen työtä tuettiin 700 eurolla ja Ilkka Heilä sekä Ilja Karsikas saivat molemmat 1000 euroa.

Hakemuksia jätettiin kaikkiaan 135 kappaletta ja jaossa oli 15 000 euroa. Ensi vuodeksi on valtion budjettiin on esitetty kuvittajille ja sarjakuvapiirtäjille jaettavan apurahan määrää nostettavaksi 50 000 euroon. Apuraha tulee haettavaksi tammikuun loppuun mennessä.

13.10. Heikki Jokinen kirjoitti Puhekupla-listalle:
”Hakemusten määrä osoitti kiistattomasti, että apurahalle on tarvetta alan kentällä. Se oli eräänlainen gallup siitä haluavatko tekijät tätä avustusmuotoa. Vastaus oli niin selkeä, että taidehallinto kuuli sen hyvin selvästi. Toinen ilahduttava asia oli se, että hakijoiden joukossa oli huomattavan monia uusia hakijoita. Tämäkin osoitti taidehallinnolle, että on todellakin olemassa taiteen ala, jota ei vielä ole katettu apurahajärjestelmin.

Olin itse rahan jakaneen jaoston jäsen, ja haluan kiittää kaikkia hakijoita. Oli ilo nähdä niin monta hienoa hakemusta, ja toivon että jaksatte hakea jatkossakin sekä kirjallisuuden kirjastoapurahaa tekstin osalta että kuvan kirjastoapurahaa kuvan osalta.”

Lähteet: STT/AL 1.11.2003, sekä Puhekupla-sähköpostilista

Yksi vastaus artikkeliin “Kuvittajat ja sarjakuvapiirtäjät mukaan kirjastoapurahajärjestelmään”

  1. Hienoa. Millähän perusteilla apurahaa voi hakea. ”Mää teen sarjiksii ja tarviin rahaa tusseihi”, ei taida riittää.

Kommentit on suljettu.