Sheldon Moldoff 1920-2012

Sheldon ”Shelly” Moldoff syntyi ja kasvoi New Yorkissa ja kuoli 29.2.2012 floridalaisessa hoitokodissa 91-vuotiaana. Sarjakuvien pariin hänet johdatti lapsuudenkodin naapurissa asuva Bernard Baily (1916-1996), josta tuli myös isona sarjakuvapiirtäjä.

Sheldon Moldoff piirsi 1940-luvun alusta alkaen sellaisia sankareita kuten Haukkamies, Kid Eternity ja Black Pirate. Hän piirsi myös kannet alkuperäisten Salaman ja Vihreän Lyhdyn ensiesiintymisiin.

Parhaiten Moldoff tunnettiin silti 15-vuotisesta rupeamasta Batmanin parissa vuosina 1953-1967, ja muistetaan ennen kaikkea eräistä hupsuimmista lepakkotarinoista, kuten Seepra-Batman ja Merenneito-Batman. Hän oli mukana luomassa tuona aikana ensiesiintymisensä tehneitä hahmoja, kuten alkuperäiset Lepakkonainen ja Lepakkotyttö (ei siis Barbara Gordon), sekä Myrkkymuratti, Mr. Freeze, Matt Hagen (Savikasvo II), Bat-Mite ja tietenkin Lepakkokoira Ässä.

Shelly, kuten fanit häntä kutsuivat, jätti DC-yhtiön vuonna 1967, ja teki myöhemmin animaatioita ja sarjakuvia mm. ravintoloiden toimeksiannosta. Myöhemmällä iällä Sheldon Moldoff kutsuttiin usein vieraaksi sarjakuvafestivaaleille, joilla hän kauppasi piirroksiaan ja kirjoitti nimikirjoituksia. Viimeksi vielä vuonna 2009.

Sheldon Moldoffia jäivät kaipaamaan kolme lasta, useita lastenlapsia ja lastenlastenlapsia.