Strindberg sarjakuvissa: Punainen, kuollut huone -näyttely Espooseen

Per Demervallin ja Ola Skogängin sarjakuvaromaani ”Döda rummet” ilmestyy Ruotsissa 14. toukokuuta klo 16.30, eli samalla hetkellä kun Strindberg kuoli sata vuotta sitten.

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen näyttelyssä 3.3.–30.4.2012 sarjakuvaromaanista voi kuitenkin saada esimakua.

Per Demervall (mm. Jönssonligan) ja Ola Skogäng (mm. Momiens blod), kaksi Ruotsin huomattavimpiin kuuluvaa sarjakuvapiirtäjää, ovat tehneet sarjakuvaromaanin suuresta kirjailijasta, August Strindbergistä, jonka kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Tekijöidensä mukaan Döda rummet tulee antamaan uuden näkökulman August Strindbergiin. Ekholm & Tegebjer Förlags Ab julkaisee kirjan 14. toukokuuta 2012.

”Döda rummet on sarjakuvaromaani, jonka tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen Tukholmaan. Se on seikkailukertomus, sekoitus Matrixia, Blade runneria ja tietenkin Strindbergia” Demerval ja Skogäng kuvailevat.

Kirjassa lukija kohtaa mm. Arvid Falkin, Strindbergin alter egon tämän romaanista Punainen huone (1879, suom. 1909 ja 1939)). Sarjakuvassa sekä maailma että Strinbergin elämä ovat kummallisesti vinossa. Historialliset tapahtumat ovat karanneet paikoiltaan.

Näyttelyn avajaiset pidetään lauantaina 3. 3. klo 13. ja sarjakuvataiteilijat ovat läsnä.

Strindberg sarjakuvissa:
Punainen, kuollut huone -näyttely 3.3.-30.4.2012
Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5, Espoo

Lisätietoa Hanasaaren sivuilla

Lisää albumista ruotsiksi

Skogängs Ockulta Dagbok