Complete Far Side -kokoelma

Gary Larsonin Far Side (Kaukana poissa, Harhama) -pilakuvat on koottu järkälemäiseksi complete -kokoelmaksi. Näyttävään boksiin pakattujen kahden kirjan kustantaja on Andrews McMeel ja sivuja kaikkiaan 1250.

Esipuhe kirjaan on saatu koomikko Steve Martinilta. Kirjoista löytyvät siis kaikki vuosina 1980-94 tehdyt kuvat.
Harvoin julkisuudessa esiintyvä Gary Larson on saatu radiohaastatteluun uuden kirjakokoelmansa myötä ja pätkiä siitä on kuultavana netissä:NPR

Nämä uudet pätkät ovat yhteensä n. kymmenen minuuttia, mutta alempaa sivulta löytyy linkki pitempään, kahdenkymmenen minuutin haastatteluun. Sieltä löytyy myös muita sarjakuva-aiheisia haastatteluita: Art Spiegelman, Scott Adams, Antonio Prohias…

Gary Larsonin Far Side -kuvia julkaistiin suomeksi Semicin (Egmont) kustantamana viiden albumin verran 1990-luvun alussa. Samoin kuvia nähtiin Ilta-Sanomissa ja monissa muissa lehdissä. Aivovoimistelua vaatineet elukoita ja ötököitä vilisseet eriskummallisen hauskat pilakuvat saivat nopeasti kulttistatuksen ja liudan jäljittelijöitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Lähde Afnews/Leonardo Gori ja Jyrki Vainio

5 vastausta artikkeliin “Complete Far Side -kokoelma”

  1. Eiköhän alkukieli ole Far Sidessa omiaan. Pulterissa ainakin olisi, en ymmärrä miksi sitä Apu kääntää. Harhama on kyllä edelleenkin IS-viikonlopun mainiossa sarjakuvaaukeamassa mukana. Samoin suomalaiset jäljittelijät :-).

    Tuon voi ostaa Amazon.com -nettikaupasta muunmuassa hintaan $94.50.

  2. Kannattaa toivoa että Yle esittäisi taas elokuvan Harhama (Gary Larson´s tales from the Far Side). Minulla on se nauhalla 🙂

  3. Far Side on parhaimmillaan englanniksi, ei maistu hyvältä käännettynä. Vaikka tämän tyyppiset bagatellit ovat melko helppoja keksiä ja piirtäjiäkin löytyy, ei löydy Larsonin voittanutta – hänellä on sitä jotain. Ostan, kun varat sallivat, kokoelma on varmasti hintansa väärtti. Single-paneleiden ”oppikirja” edistyneille.

  4. Tulee mieleen ”Helmi ristikot” -lehti, jossa laatija Väinö Vainio käyttää surutta Garyn piirroksia mainitsematta alkuperää. Pitäisi saada se tyyppi vastuuseen.

Kommentit on suljettu.