Sarjakuvataiteilijat yhdistivät voimansa Pekka Haaviston tueksi

Suuri joukko suomalaisia sarjakuvataiteilijoita tukee Pekka Haavistoa presidentinvaalien toisella kierroksella. Sarjakuvaväki on julkaissut Kakkoskierros -sarjakuva-albumin, jonka koko tuotto käytetään ruohonjuuritason kampanjointiin Haaviston hyväksi.

Kakkoskierros-albumilla Haavistoa kannustavat niin suomalaisen sarjakuvan palkitut huippunimet kuin sarjakuvajulkaisemisen ensikertalaiset. Albumissa on sarjakuvia muun muassa Ville Rannalta, Juho Juntuselta, Pertti Jarlalta, Mari Ahokoivulta, Tommi Musturilta, Timo Kokkilalta sekä Tuuli Hypéniltä.

Kuvitus. Pertti Jarla
Kuvitus. Pertti Jarla

– Vaikka albumi koottiin hurjan nopeasti, vastaanotto sarjakuvapiireissä oli huikean positiivinen. Haavistoa lähti tukemaan suuri joukko sarjakuvaväkeä, ja jos aikataulu olisi ollut inhimillisempi, tukijajoukko olisi ollut vieläkin suurempi, kertoo albumin toimittaja, sarjakuvakulttuurilehti Sarjainfon entinen päätoimittaja Vesa Saarinen.

36-sivuista, neliväristä albumia myydään muun muassa Haaviston kampanjatuottteiden verkkokaupassa, Haaviston kampanjatilaisuuksissa eri puolilla maata sekä valikoiduissa kirja- ja sarjakuvamyymälöissä.

– Albumin hankkiminen on paitsi helppo tapa tukea Haaviston presidentinvaalikampanjaa, myös mukava tutustumismatka laadukkaaseen ja palkittuun suomalaiseen sarjakuvaan, kehuu Saarinen.

Kuvitus: Timo Ronkainen
Kuvitus: Timo Ronkainen

Lisätiedot:
Vesa Saarinen
Kakkoskierros -albumin toimittaja
GSM: 050 372 3473
e-mail: vesa.saarinen@iki.fi

Albumin sarjakuvataiteilijat:
Ninni Aalto, Heta Happonen, Tuuli Hypén, Pertti Jarla, Juho Juntunen, Jupu Kallio, Timo Kokkila, Anne Lehtola, Annika Miettinen, Tommi Musturi, Pau Norontaus, Muura Parkkinen, Ville Ranta, Timo Ronkainen, Heidi Savilakso, Aino Sutinen, Toni Tirri, Miia Vistilä

Keskustele Kvaakissa Kakkoskierros-albumista

Kuvitus: Toni Tirri
Kuvitus: Toni Tirri