Teophiluksen sopimus – jännittävä seikkailu alkaa

Kissakaksikko Ralf ja Melvin ovat kiertolaiselämään tottuneita ja alati nälkäisiä kavereita. He törmäävät kettuun ja joutuvat mukaan seikkailuun menneisyyttä pakenevan karhun kanssa. Samalla selviää voiko rikotun sydämen saada vielä takaisin.

Teophiluksen sopimus
Käsikirjoittaja Jarkko Ryynänen
Piirtäjä Janne Luokkanen
Kustantaja Seitti
Painopaikka Kopijyvä Oy 2011
A4, mv, niitattu, 40 sivua
Hinta neljä euroa
ISSN 1799-8468

Teophiluksen sopimus on Seitin viimeisimmän jatkokertomuksen ensimmäinen osa. Hahmot ovat antropomorfisia puhuvia eläimiä, ja ilmiselvänä vaikutteena on Blacksad. Aivan yhtä hienoa piirrosjälkeä Teophiluksen sopimus ei ole, mutta Janne Luokkanen on piirtänyt varsinkin isot ruudut yksityiskohtia säästelemättä. Ehkä ne ovat liiankin täynnä, kun sitten normaaliruutuihin ei ole panostettu samaan tapaan. Dialogi on melko niukkaa, suurin osa kertomuksesta etenee pelkän kuvituksen voimalla.

Muuten Jarkko Ryynäsen kertomus etenee tapahtumien perusteella mukaansatempaavasti. Mistään juonesta tässä ei vielä saada kiinni, ehkä se tapahtuu myöhemmissä osissa.

Hahmoja on paljon, eikä käsitystä niistä myöskään saada vielä ainakaan tässä vaiheessa. Mutta koska jatkoa on tulossa, kaikki selvinnee vielä. Sarjakuvan maailmassa on eläinhahmojen lisäksi ihmisiäkin, joiden asema ei tässä myöskään selviä. Alun taistelusta voisi päätellä että eläimet alistavat ihmisiä. Kaikki eläimet eivät ole älyllisiä, kuten alussa syöty hevonen. Taikka mistäs sen tietää.

Komea alku sarjalle tämä ensimmäinen osa ainakin on. Ei ole tietoa montako osaa tätä on tarkoitus tehdä. Tästä maailmasta saa varmasti enemmänkin irti kun ensimmäinen tarina on saatu loppuun. Esipuheessa vihjaillaan ihmisten ja eläinten välisestä sodasta joka tapahtuisi näiden tapahtumien jälkeen…

Keskustele Kvaakissa Teophiluksen sopimuksesta