Kapteeni Suomi tykittää täysillä

Kapteeni Suomi, Suomen entinen salainen ase sotien ajoilta – yliluonnollisia voimia omaava supersankari. Nyt Kapteenin ura on edennyt siihen hetkeen kun hän saa tarpeekseen ja flippaa täysin. Tästä lähtien hän päätyy anti-sankariksi jonka metodit ja näkemykset eivät ole samaistuttavia millään tasolla.

Kapun seikkailujen edetessä tullaan paljastamaan kohtauksia hänen menneisyydestään ja syitä hänen sekoamiseensa.

Luvassa hillitöntä mättöä ja kylmää kyytiä kun rottamaiset poliitikot ja raa’at viittamiehet pyrkivät eliminoimaan toisensa.

Kapteeni Suomi Vol #3 – Sotilasvala
Tarina & Kuvitus Joonas Kainulainen
Sivujen 3-14 käsikirjoitus Ari Poutanen
Julkaisu Seitti
A4, niitattu, mv, värikannet, 32 sivua
Hinta kolme euroa
ISSN 1797-7835

Joonas Kainulaisen Kapteeni Suomi on päässyt kolmanteen osaansa. Edellisissä osissahan aloitettiin kuin keskeltä, aivankuin hahmon pitäisi olla ennestään tuttu. Osittain näin onkin, supersankareissa on paljon yhteneväisyyttä. Nyt Kapteeni Suomi on kuitenkin seonnut supersankari ja Kainulaisen kuljettamassa tarinassa koetetaan selvittää miksi näin on. Kaikki tähänastiset kolme osaa ovat luettavissa Seitin sivuilta. Ensimmäistä osaa ei ole enää painettuna saatavilla, mutta neljännen osan jälkeen on luvassa yhteisnide kaikista neljästä osasta!

Viime kuussa arvioitu Kainulaisen Mämmikoura oli vähän hassu, mutta Kapteeni Suomi on todellista tylyä tykitystä supersankariviihteen ystäville. Kainulaisen tarina etenee jouhevasti ja jännitettävää jää joka numerosta koska asiat paljastuvat vähitellen.

Kolmannessa osassa Kapteeni Suomi perustaa takaumassa Suomiliisi-ryhmän tovereidensa Jalopeuran ja Suomi-Neidon kanssa. Ensimmäisessä kokoontumisessa on mukana jopa huumoriakin. Pääosa tarinasta sijoittuu sankarien menneisyyteen, ja lisää alun tilanteeseen johtaneista tapahtumista alkaa selvitä. Silti, ilmeisesti kaikki palaset järjestyvät paikalleen vasta seuraavassa osassa.

Kahden loisteliaan aikaisemman numeron jälkeen tämä tuntuu heppoisemmalta. Kokonaisuuden kannalta tämä lienee kuitenkin välttämätön. Kansi on kyllä hienoin näistä kolmesta.

Painatuspaikka on unohtunut tästä pois, vaikka paikka sille onkin varattu esilehdellä. Asiallista jälkeä joka tapauksessa.

Kapteeni Suomi Vol #1 ja Vol #2 arvioitu Kvaakissa
Keskustele Kapteeni Suomesta Kvaakissa