Uudenmaan taidetoimikunnan vuoden 2011 taidepalkinto sarjakuvataiteilija Aapo Rapille

Uudenmaan taidetoimikunnan vuoden 2011 taidepalkinto sarjakuvataiteilija Aapo Rapille


Aapo Rapi, Kuva Henry Söderlund
Aapo Rapi, Kuva Henry Söderlund


Uudenmaan taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2011 taidepalkinnon sarjakuvataiteilija Aapo Rapille. Taidepalkinto jaetaan uusmaalaiselle taiteilijalle huomionosoituksena ajankohtaisesta ja merkittävästä taiteellisesta toiminnasta. Palkinto on suuruudeltaan 6000 €.

Aapo Rapi, Uutisruutu, Sarjainfo 1/2011
Aapo Rapi, Uutisruutu, Sarjainfo 1/2011

Aapo Rapin Meti-sarjakuva-albumi (2008) on lämmin ja omaperäinen teos, joka on käännetty vuonna 2010 ranskan kielelle. Meti on kerronnaltaan ja piirroksiltaan taituruutta ilmentävä mikrohistoriallinen minieepos, joka saa urbaanin ja maaseudun kohtaamaan ja kiinnostumaan toisistaan ja joka kurkottaa sukupolvien kuilun yli. Vuonna 2011 Rapi oli ranskaksi käännetyllä Meti-albumillaan ehdolla Euroopan arvostetuimman sarjakuvakilpailun, kansainvälisen Angoulêmen sarjakuvafestivaalin kilpailusarjassa.

Taidetoimikunta myönsi ensimmäistä kertaa taidepalkinnon sarjakuvataiteilijalle. Palkinto on jaettu vuodesta 1969 lähtien. Taidetoimikunta palkitsee vuosittain uusmaalaisen taiteilijan tai yhteisön, joka on yltänyt omalla taiteenalallaan korkeatasoiseen taiteelliseen suoritukseen edellisen vuoden aikana.

Uudenmaan taidetoimikunta

Keskustele Aapo Rapin sarjakuvista Kvaakissa

Aapo Rapi, Meti, Arktinen Banaani, 2008
Aapo Rapi, Meti, Arktinen Banaani, 2008