Muumi kertoo webissä amerikkalaislapsille Suomesta

Muumipeikko on keulakuvana U.S.A:n lapsille suunnatulla Suomi-saitilla. Sivuston on suunnitellut Wallflower Media (NYC) ja se sai syyskussa kansainvälisen web-suunnittelijayhdistyksen, IAWMD:n, kultaisen palkinnon.

Sivusto löytyy osoitteesta www.projectfinland.org ja sen konseptina on esitellä 15 ilmiötä Suomesta. Muumin lisäksi saitilla kerrotaan Linus Torvaldista ja Linuxista.
”Lapset ovat kohderyhmänä, sillä heille ei ole käytännössä ollut webissä tarjolla mitään englanninkielistä materiaalia Suomesta”, kertoo Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläs Jaakko Valtasaari. Valtasaaren mukaan muut kansainvälisesti tunnetut suomalaishahmot, kuten Joulupukki, Jean Sibelius tai Paavo Nurmi, eivät olisi sopineet tehtävään yhtä hyvin kuin Muumi. Aiemmin muumit ovat kirkastaneet suomikuvaa erityisesti Japanissa, missä Muumipeikko tunnetaankin todella hyvin.

Tove Jansson piirsi ensimmäisen Muumipeikon näköisen hahmon Julen-lehteen vuonna 1941. Pari vuotta myöhemmin piirroshahmo sai nimen Snork (Niisku) ja ensimmäinen varsinainen Muumi-sarjakuvastrippi julkaistiin The Evening Post lehdessä 20.9.1954. Jansson teki sarjaa suoraan englanniksi ja käytti juonten pohjana Muumipeikko kirjojaan. Laajimmillaan syndikoitu sarja ilmestyi 40:ssä maassa. Hahmon oikeuksien lisensoinnista vastaavat Bulls ja Moomin characters Oy Ltd, jota johtaa Lars Janssonin tytär Sofia Jansson.

Lähde: Tietoviikko 23.10. 2003

5 vastausta artikkeliin “Muumi kertoo webissä amerikkalaislapsille Suomesta”

Kommentit on suljettu.