Hopeanuoli-mangan piirtäjä Yoshihiro Takahashi tulee Suomeen

Sarjakuvakeskus ja Sangatsu Manga järjestävät japanilaisen sarjakuvapiirtäjä Yoshihiro Takahashin luentotilaisuuden perjantaina 2.9. klo 11–13 Heltechin AV-viestinnän koulutuspisteen tiloissa Arabiassa. Hän vierailee myös animetapahtuma Tracon VI:ssa.

Suomen tämän hetken myydyimmän mangan Hopeanuolen tekijä päättää maavierailunsa kunniavieraana roolipeli- ja animetapahtuma Tracon VI:ssa, joka järjestetään Tampere-talossa 3.–4.9.

Takahashi on yksi tunnetuimmista japanilaisista tekijöistä suomalaisten anime- ja manga-harrastajien keskuudessa.

Karhukoira Hopeanuolen seikkailuilla jatko-osineen on maassa oma uskollinen fanikuntansa, mutta ilmiö on laajempi. Lähes jokainen 18–25-vuotias on vähintään kuullut Hopeanuolesta eli Ginga Nagareboshi Gin -animaatiosarjasta, joka pohjautuu Takahashin samannimiseen mangaan ja joka julkaistiin Suomessa ensimmäisen kerran 1980-luvun lopulla lyhennettynä versiona.

Hopeanuoli-mangaa julkaisee suomeksi Punainen Jättiläinen, yksi Kustannusosakeyhtiö Tammen mangaan erikoistuneista kustannuslinjoista.

Sangatsu Manga on toinen Tammen alaisuudessa toimiva japanilaisen sarjakuvan kustannuslinja. Vuonna 2003 Sangatsusta tuli Dragon Ball -sarjan myötä Suomen ensimmäinen mangaa lehtipisteiden kautta levittänyt kustantaja.

Tilaisuuden ajankohta ja sijainti:
Perjantai 2.9.2011 klo 11–13
Heltechin Käpylän koulutusyksikkö, AV-viestinnän auditorio
Muotoilijankatu 3, Arabianranta

Heltechin AV-viestinnän tilat sijaitsevat Arabianrannassa Taideteollisen korkeakoulun ja Arabiakeskuksen vieressä. Keskustasta tultaessa käännytään Hämeentieltä oikealle heti Sarjakuvakeskuksen jälkeen Muotoilijankadulle. Paikalle pääsee mm. raitiovaunuilla 6 ja 8 ja bussilla 506.

Takahashi Traconissa

Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon järjestetään syksyllä 2011 Tampere-talossa. Edellisestä kerrasta poiketen Tracon on kuitenkin tällä kertaa auki kellon ympäri – lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan.

Tällä kertaa Traconin teema on poliisivaltio vastaan vallankumous.

Kunniavieraina nähdään Hopeanuoli-mangan piirtäjä-käsikirjoittaja Yoshihiro Takahashi ja kirjailija-pelisuunnittelija Mike Pohjola sekä fanikunniavieraana suosikkiluennoitsija Janne Kemppi.

Uutislähteet: Sarjakuvakeskus, Sangatsu ja Tracon

http://www.punainenjattilainen.fi/

http://www.sangatsumanga.fi/

http://2011.tracon.fi/

http://sarjakuvakeskus.fi/