Allahu Akbar!

Huivipakko on matalan torpan balladi mummon mökistä keskellä Helsinkiä. Mökissä mummot, Lempi ja Lyyti, törmäilevät mm. laiminlyötyyn vanhustenhoitoon (vrt. minkkitarhaus) kun hätä on jo vaipoissa. Pelastukseksi koituu maahanmuuttajapakolainen, Waltti Color, josta evakkomummot leipovat omaishoitajansa.

P.S. Albumin rasismi on 100% suomalaista!

Jope – Huivipakko
80 sivua, mv, pk, 21 X 13 cm
Lempo Kustannus, Turku, 2011
Taitto Maija Rajala
Paino paikka ulkomailla
ISBN 978-952-5938-03-6
Hinta: €13.00

Ensin minun on sanottava että luen vain Suomalaisia Sarjakuvia. Suomalaisista sarjakuvan piirtäjistä Jope Pitkänen on ehkä parhaita. Olen lukenut myös Kiroilevaa Siiliä mutta ei naiset osaa tehdä sarjakuvia. Ulkolaiset ovat paljon huonompia kuin Suomalaiset.

Jope teki aikoinaan Lempi sarjista joka ilmestyi Ilta Sanomissa 80-luvulla, ja se oli hyvä sarjakuva. Joskus esiintyi myös sen sisko Lyyti, ja ne kuoli,muistaakseni. En tiedä oikein miksi ne on taas hengissä ja miksi niitten luokse muuttaa somali. Niille on kasvanut myös parran sänki. Kumminkin on hauskaa kun maahantunkeutuja muka rupeaa niitten omais hoitajaksi. Moniosaaja kulttuurinrikastuttaja osaa puhua savon murretta ja mummot puhuvat kirjakieli Suomea.

Värivammaisen rullahuulen nimi on Waltti Color jota nimeä minä nauroin pitkän aikaa. Ja huumoria

tässä on paljon kun huivipäiset evakko mummot hyyssäävät somppua joka ei osaa lukea ei kirjottaa. Ihan kannessakin mummot ovat Koraania lukevan pakoloisen kanssa sängyssä. Kodin hoitaja menettää työpaikkansa kun kunniakansalainen on enemmän mummojen mieleen. Hän meinaa äänestää Persuja. Vaikka niin meinaa kultamunakin. Kissakin on rasisti, kun ei pidä Siamilais kissoista. Eikö muka Siamilais kissa ole rotu?

Aikasemmassa Jopen albumissa enemmän esiintynyt Paavo Ruotsalainen käy kylässä, mutta lähtee äkkiä ählyä karkuun. Mummot pukeutuvat jätesäkkiin eli burgaan elintasopakolaisen mieliksi mutta hän lukee vain pornolehteä, eikä pidä uudesta lookista. Rasisti mummot syyttävät Suomalaisia kikkarapään hakkaamisesta vaikka Afrikan sarven ihmissaasta kaatui itse. Eikä sompanssi edes tiedä mikä on iPodin ja iPadin ero. (Tai Jope ei tiedä? lat. huom) Myös muita ajankohtaisia asioita käsitellään, kuin ulkomaalaisten rasismia Suomalaisia kohtaan, kuten homoilua. Onneksi vain vähän kun ei sitä VHM kestä ajatella.

Minun mielestäni tämä on peri aatteessa isäm maallinen albumi, mutta näkyy liian selvästi hyysäreitten probaganda johon sortuu vanha kunnon Jope ikäväksemme. On se surullista kun sotaveteraani jäi venäläisen rekan alle. Politiikot eivät ole tuominneet tätäkään tapahtumaa. Muistakaa että rasismi poistuu Suomesta heti kun mutiaiset poistetaan.

Keskustele Jopen sarjakuvista Kvaakissa.

Arvostelija on suomalaisen sarjakuvan ystävä Tampereelta, eivätkä hänen näkemyksensä edusta Kvaakin kantoja.