Kuningas Egoisti

Nuori lukiolainen, Kirara Nakazono, jakaa monen kaltaisensa nuoren naisen haaveen tulla suosituksi viihdemaailman idoliksi. Mutta niille, joita ei ole siunattu ilmiömäisillä kyvyillä, menestys ei avaudukaan kovalla työllä vaan aivan toisella tavalla. Japanin viihdemaailmassa paras tapa nousta kuuluisuuteen on kohota sinne reittä pitkin.

Love Celeb 1-3
Käsikirjoitus ja piirrokset: Mayu Shinjo
Kustannus: Editorial Ivrea
Alkuteoksen kustantaja: Shogakukan Inc., Tokyo
Suomennos: Anna Elo
Pehmeäkantinen, irtokannet, mustavalkoinen
Osia: 7
Paino: Zukoy 5 S.L. Espanja 2009 – 2010
ISBN: 978-84-92725-75-5
Ovh: 8.90 €

Kiraralle keino päästä kertaheitolla suosituksi julkkikseksi avautuu kun hänen managerinsa kehottaa häntä makaamaan jonkun viihdemaailman vaikuttajan kanssa. Kirara tapaakin Japanin vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi kutsutun Ginzou Fujiwaran ja tämä osoittaa Kiraraa kohtaan suurta kiinnostusta. Managerin neuvot kuitenkin muuttuvat päinvastaisiksi kun selviää Ginzoun olevan kiinnostunut erityisesti neitsyistä. Kiraran tulisi siis säilyttää neitsyytensä, ja näin kiinnostavuutensa Ginzoun silmissä, mutta samalla saada mies myöntämään hänelle merkittäviä rooleja sekä levytysmahdollisuuksia. Sarjan edetessä myös oikeat tunteet alkavat herätä päähenkilöparin välillä. Kirara huomaa tuntevansa vetovoimaa Ginzouta kohtaan ja mieskin alkaa epäröidä haluamistensa suhteen. Haluaako hän pelkkää seksiä vai onko mukana jotain muutakin? Aina hän kuitenkin jatkaa pyrkimyksiään maata Kiraran kanssa. Joka kerralla lopputulos on sama, eli viime hetken häiriö milloin missäkin muodossa.

Tekijä Mayu Shinjo on tarjonnut sarjaansa myös aiheita miesten välisiin parituksiin.
Tekijä Mayu Shinjo on tarjonnut sarjaansa myös aiheita miesten välisiin parituksiin.

Kiraran neitsyyden menettäminen, tai tähän pyrkiminen, on sarjan kantava aihe, johon palataan tuon tuostakin. Vaikka Love Celeb ratsastaa eteenpäin seksin voimalla, eivät sarjan sivut kuitenkaan paljasta ensimmästen kolmen osan aikana rintoja enempää. Seksillä kuitenkin vihjataan siihen malliin, että tulevissa osissa sen esittäminen ei olisi mikään ihme. Love Celeb on naislukijoille suunnattua fanipalvelua, johon olennaisena osana kuuluvat myös kauniit mieshenkilöt Ginzousta lähtien. Nämä piirittävät yksi toisensa jälkeen Kiraraa, jolloin syntyy lukijoiden mielikuvitusta kutkuttavia asetelmia. Ja kuin varmistaakseen fanipalvelun riittävyyden on tekijä ujuttanut mukaan myös boys love-asetelmista pitäville lukijoille tarkoitettuja kohtauksia. Vaikka sarjan henkilöt ovatkin heteroita, antaa tekijä lukijoiden mielikuvitukselle kipinän muunkinlaisiin suhteisiin.

Sarjan hahmot tuntuvat pääasiassa tarpeeksi uskottavilta, vaikka eivät kovin omaperäisiä olekaan. Vain miespäähenkilö Ginzou Fujiwara on poikkeus. Häntä kutsutaan sarjassa Japanin vaikutusvaltaisimmaksi mieheksi ja hänestä on suunniteltu jopa maan pääministeriä tulevaisuudessa. Annettu asetelma ei tunnu uskottavalta hahmon käyttäytymisen perusteella. Rikkaan suvun hyvännäköinen perijä tuntuu tottuneen siihen, että hän saa kaiken haluamansa heti ja tulistuu ellei näin ole. Hän voisi olla luonteestaan huolimatta vaikutusvaltainen, mutta pääministeriksi hänellä on tämän perusteella vielä pitkä matka.

Irtokannet tuovat ulkoasuun oman hienon lisäsäväyksensä ja Love Celeb onkin ulkoisesti Ivrean ehdottomasti hienoin julkaisu. Kustantajan toisessa julkaisussa Vagabondissa esiintynyt kannen tekstien musteen leviäminen ei ole ongelmana näissä pokkareissa, vaan irtokannet näyttävät hyvältä. Valitettavasti Love Celeb kuitenkin jakaa toisen Vagabondissakin esiintyneen vian kaikissa kolmessa osassa. Tekstin kanssa on yhä ongelmia. Pariin puhekuplaan on eksynyt kahteen kertaan samat tekstit ja sanoista puuttuu kirjaimia säännöllisin väliajoin tai osa on tippunut seuraavalle riville uuden sanan alkuun. Kiitosta voi puolestaan antaa kääntäjän tarjoamista selityksistä vieraampien termien yhteydessä.

Edellisestä julkaistusta Love Celebin osasta on aikaa jo reippaasti, samoin kuin muistakin Ivrean julkaisuista. Kustantamo on kuitenkin suunnitellut jatkavansa toimintaansa myös Suomessa myöhemmän kuluvan vuoden aikana. Ei ole tiedossa, aikooko Ivrea jatkaa kaikkia aiemmin ilmestyneitä sarjojaan, mutta Love Celebin kohdalla sitä ainakin toivoo. Aiheensa puolesta sarja on hyvin erilainen kuin suurin osa muusta suomeksi julkaistusta mangasta. Mikäli Ivrea aikoo jatkaa sarjaa, toivottavasti myös siinä esiintyvät pikkuviat korjataan. Love Celebillä olisi ainesta olla ulkoiselta toteutukseltaan yksi hienoimmista Suomessa julkaistuista mangasarjoista, mutta se kunnia tippuu huolimattomuuden mukana pois.

Keskustele Love Celebistä Kvaakissa.

______________________________________________________________

Kuvat © Mayu Shinjo 2004 – 2005