Hyiseen Helsinkiin avattiin viileä sarjisbaari

Onko se lentokone? Ei. Onko se pesuaine? Ei. Onko se baari? On! Eerikinkatu 11:ssä juhlittiin keskiviikko iltana Superin avajaisia. Baarin vastaava, Satu Haasto,ei lähde rajaamaan asiakaskuntaa, ”Meitä sarjakuvafaneja on niin monenlaisia”, hän sanoo.

Paikan mainostuksessa pidetään ainakin aluksi Haaston mukaan todella matalaa profiilia. Asiakkaita kun mahtuu sisään kerralla alle 50. ”Maanantaisin ja tiistaisin Super on suljettu, muuten ollaan auki 18-02, perjantaina ja lauantaina tunnin pidempään”, kertoo Haasto.
Ravintolan on suunnitellut muutaman hengen ryhmä. Baariskenessä Superilla ei kuulemma ole suoraa esikuvaa. Sisustussuunnittelusta vastaa arkkitehti Mikko Rahikainen. Paikan imagoa on hionut Arto Komulainen ja sen seiniä komistavat taiteilija Bruno Maximuksen maalaukset.
Maan alla sijaitsevaa Superia hallitsevat kautta linjan supersankarit, ja ilme on muutenkin lähempänä valtavirtaa kuin undergroundia. Kontrasti vieressä olevaan Moskovaan on suorastaan herkullinen.
Oluen (hanassa Koff) ja siiderin (hanassa Crowmoor) lisäksi sarjakuvaimmeinen voi ravita itseään tutunkuuloisilla drinkeillä. Ambienttiaan pääsee lisäksi höystämään jukeboxilla, pleikkarilla, tv:llä, tai nettiyhteydellä.

Superin ryhmä jakoi Helsingin sarjakuvafestivaaleilla satoja flyereitä. Aavajaisista ei tästä huolimatta muodostunut mitään sarjakuvan hevijuusereiden gaalailtaa. Trendikkään oloiseen sakkiin sulautuivat ainoastaan Good Fellowsin Jari Laitinen ja animaattori, sarjakuvapiirtäjä Maria Björklund. Sarjainfon ex-päätoimittaja, Ville Hänninen, kuulemma katsasti baarin jo alkuillasta, jääden paitsi mainiosta Zarkus Poussan musisoinnista.

Paikka kävisi mielestäni hyvin ainakin cosplay henkiseen naamiaisrevittelyyn, mutta pitkän kaavan kalsari-iloittelulle soveltuvuus voi olla huonompi. Flyerissä Superia mainostetaan: ”Täällä voi viettää aikaansa rauhassa!” Tonteille osunut Terästyttö sai avajaisissa osakseen ansaittua huomiota. Mutta oliko hän tullut baariin jäädäkseen, vaiko vain ottamaan vauhtia loppuillan kahinoihin?

Lisätietoja voi kysellä meiliosoitteesta: super.baari[at]jippii.fi
Aiheesta keskustellaan Kvaakissa

Yksi vastaus artikkeliin “Hyiseen Helsinkiin avattiin viileä sarjisbaari”

  1. Turku ehti ensin Cosmic Comic Cafellaan. Mutta komiastihan tuo Helsinki tulee perässä…

Kommentit on suljettu.