Etsitään kakkaajaa korkeatasoiseen sarjakuvaan

“Etsitään kakkaajaa korkeatasoiseen sarjakuvaan.” – Koiraposti

Koiraposti-lehti ilmoittaa että etsitään kakkaajaa. Ressumaiselta antropomorfiselta koiralta lentävät kahvit pöydälle. Ilmoitus muuttaa päähenkilömme elämän tyystin. Tulosvastuullisen työhaastattelun jälkeen kakanpidättely, ufo-nauhat ja kustannusmaailman pyörteet vievät hauvamme mennessään. Lue, mitä mieltä Kimmo Hauva on tästä albumista, miten sujuu suvereeni suolihuuhtelu ja kuinka Sirius liittyy tähän kaikkeen.

Roope Erosen esikoissarjakuva-albumi jatkaa tekijän absurdinhauskojen ja naivististen eläinsarjakuvien sarjaa. Lupa nauraa!

Koiran kakkaa / Champ Poo
Tekijä Roope Eronen
Käännös englanniksi Jelle Hugaerts
Taitto Tommi Musturi
Kustantaja Huuda Huuda
Paino Ozgraf, Puola 2011
52 sivua, 240 x 160 mm, kovakantinen, 4-v. + juliste
Hinta 18 euroa
ISBN 978-952-5724-35-6
© Roope Eronen / Huuda Huuda 2011

Koiran kakkaa on ylevä teos, se kertoo koirasta joka palkataan kakkaamaan uutta

sarjakuvaa varten. Aluksi koira onkin suvereeni kakkaaja, mutta aihe siirtyy pian pois kakasta. Ihan kuin Eronen olisi kesken kaiken päättänyt että kakkajuttujen käsittely saa antaa tilaa ufojutuille.

Ei siinä mitään, ufojututkin menevät, ja kakkajutut jatkuvat näiden rinnalla kunnes puhuva vessanpönttö ottaa pultit. Piipahdetaan myös metasarjakuvan puolella, eli koirat ottavat yhdeltä puhekuplan ja pureskelevat sitä., ja yksi ilmoittaa palaavansa sivulla 28. Muuten juttu etenee arkisilla jaarituksilla ja lopuksi seuraa katastrofi kirpputorin vessassa.

Albumi on absurdi huumoriseikkailu lapsenomaisilla piirroksilla. Mukana seuraa erillinen A3-kokoinen kaksipuolinen sivu eli juliste, joka ei liity suoraan itse tarinaan, vaan on se sarjakuva johon hauva menee töihin. Välissäkin on mukana kuin eri piirtäjän tekemiä mykkäsarjakuvia, joissa riittää tutkimista senkin jälkeen kun varsinainen stoori on ihmetelty läpi. Joskin tarinankin

tapahtumat ovat varsin irrallisia, pöhköilyä putkeen.

Kirja on varsin naurattava tapaus, mutta crazyhuumori ei ole kaikkien juttu. Olisi

tämä ehkä edesmenneeseen Pahkasikaan sopinut, joskin siinäkin olisi varmasti saanut ristiriitaista palautetta.

Otsikon mukainen lehti-ilmoitus on kyllä nyt jo eräs suomalaisen sarjakuvan historian legendaarisimpia.

Käännös englanniksi kulkee sivujen alareunassa, joten jälleen ulkomaisille suomalaisen sarjakuvan ystäville on tiedossa huikeita hetkiä ja koiramaista hulluutta. Lapsillekin tämä sopii, kakkahuumori on monien lasten mieleen.

Kakkaamisiin!

Keskustele Roope Erosen eläinsarjakuvista Kvaakissa