Ankat ja ankantekijät Turkuun

Aku Ankan numeroissa 24–26/2011 ilmestyy kolmeosainen jatkosarja Hankala hansamatka. Käsikirjoittaja Tormod Løkling ja piirtäjä Arild Midthun kävivät viime syksynä Tallinnassa ja Turussa tekemässä pohjatyötä sarjakuvaan, jonka he ovat nyt saaneet valmiiksi yhdessä käsikirjoittaja Knut Nærumin kanssa.

Pitkän Ankka-tarinan innoittajana toimi Euroopan tämänvuotisten kulttuuripääkaupunkien Turun ja Tallinnan keskiaikainen historia. Seikkailu etenee Bergenin, Lyypekin ja Tallinnan kautta Turkuun, jossa tapahtumat saavat jännittävän huipennuksensa.

Arild Midthun - kuvalähde Raptus Festivalen
Arild Midthun – kuvalähde Raptus Festivalen

Seikkailusta tehdään Turku Touringia varten erikoispainos, jossa sarja julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Erikoisnumeroa on mahdollista ostaa ainakin yleisötilaisuudessa,

Tormod Løkling - kuvalähde Dagbladet
Tormod Løkling – kuvalähde Dagbladet

joka järjestetään keskiviikkona 29.6. klo 11–13 Turun taidemuseossa. Paikalla ovat tarinan molemmat käsikirjoittajat sekä piirtäjä signeeraamassa keräilykappaleita.

Hansa-seikkailu juhlistaa niin Aku Ankka -lehden 60-vuotista taivalta, kuin Turun kulttuuripääkaupunkivuotta. Aku muistaa myös 100-vuotiasta suomalaista sarjakuvaa julkaisemalla koko joukon suomalaisten käsikirjoittajien tekemiä Ankka-tarinoita pitkin vuotta. Tähän mennessä Ankassa ovat esiintyneet parivaljakko Johanna Sinisalo & Hannu Mänttäri ja Anssi Kela.

Yleisötilaisuus 29.6. klo 11–13
Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku