Uusi verkkosarjakuvalehti Ruutukaava

Oulun Sarjakuvaseura aloittaa julkaisutoiminnan. Uuden nettilehti Ruutukaavan ensimmäinen numero on ilmestynyt osoitteessa www.ruutukaava.com.

Vuonna 1980 perustetulla Oulun Sarjakuvaseuralla on kunniakkaat perinteet sarjakuvalehtien teossa. 1980-luvun alussa ilmestynyt Kupla ja 1990-luvun taitteessa julkaistu Ruuvari tarjosivat aikoinaan mahdollisuuksia uusille ja jo tutuillekin tekijöille. Nyt aloittava Ruutukaava pyrkii samaan.

Oulun sarjakuvaseura on sarjakuvan harrastajien, piirtäjien ja tutkijoiden yhdistys, joka toiminnallaan pyrkii edistää sarjakuvan tuntemusta ja kriittistä lukemista sekä parantamaan pohjois-suomalaisen sarjakuvan asemaa.

Seuran puheenjohtaja Harri Filpan mukaan ihmisten lukutottumukset ja -tavat ovat vuosien saatossa muuttuneet. Siten verkkojulkaiseminen osoittautui suotuisaksi ympäristöksi seuran uudelle lehdelle. Ruutukaavaan voivat tarjota töitään kaikki aiheesta kiinnostuneet. Koska julkaisu ilmestyy verkkolehtenä niin julkaisukynnys pyritään pitämään suhteellisen matalana.

Uuden Ruutukaavan tekijöinä ovat Filpan lisäksi muun muassa Mari Ahokoivu, Mika Kolehmainen, Esko Heikkilä, Anna Honkanen, Lauri Hirvonen, Aapo Kukko, Tohtori K ja Reijo Valta. Ruutukaavassa julkaistaan sarjakuvien lisäksi myös sarjakuvaan liittyviä artikkeleita, visuaalisia runoja ja henkilöesittelyjä.

Oulun Sarjakuvaseura aloitti toimintansa uudelleen hiljaiselon jälkeen vuonna 2006. Oululaiset sarjakuvantekijät ja -harrastajat ovat kokoontuneet kuukausittain keskustelemaan ja tutustumaan muihin harrastajiin. Kuukauden ensimmäisenä torstaina järjestettyihin tapaamisiin ovat kaikki sarjakuvista kiinnostuneet tervetulleita. Tarkemmat tapaamisajankohdat löytyvät seuran internet -sivuilta osoitteesta www.ruutukaava.com

Keskustele Ruutukaavasta Kvaakissa