Scott McCloud ja Jessica Abel sarjakuvaopetuksen seminaariin Helsinkiin

Sarjakuvakeskus ja Suomen sarjakuvaseura ry järjestävät kansainvälisen seminaarin:

KUINKA SARJAKUVAA OPETETAAN

Seminaari on suunnattu kaikille sarjakuvan ammattilaisille, opettajille, opiskelijoille, tutkijoille ja kiinnostuneille.

Scott McCloud, Sarjakuva - Näkymätön taide
Scott McCloud, Sarjakuva – Näkymätön taide


24.-25. maaliskuuta 2011 klo 10-17
Paikkana Aalto-yliopiston Taideteollinen korkeakoulu, Hämeentie 135 C, 00560 Helsinki
Hinta: 120€
Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen info@sarjakuvaseura.fi, katso tarkemmat ohjeet: www.sarjakuvakeskus.fi/comics-day. Paikkoja on rajoitetusti.

OHJELMA

Ohjelma koostuu luennoista sekä paneelikeskustelusta.
Luennoimassa Scott McCloud (Yhdysvallat), Jessica Abel (Yhdysvallat) sekä kolme luennoitsijaa sarjakuvakouluista eri Euroopan maista. Aiheena sarjakuvan kieli sekä sarjakuvan opettaminen ja käyttäminen opetuksessa.

Lisäksi sarjakuvakoulutuksen tila Pohjoismaissa kansanopistoista maisteriin: lyhyitä esittelyitä sarjakuvakouluista Pohjoismaissa ja lähialueilla sekä muusta sarjakuvaopetuksesta, esimerkiksi sarjakuvan soveltavasta käytöstä.

Lisätietoa!

Scott McCloud
Scott McCloud

PÄÄLUENNOITSIJAT

Scott McCloud (s. 1960) on yhdysvaltalainen sarjakuvantekijä ja luennoitsija. Hän on julkaissut mm. teokset Sarjakuva – Näkymätön taide, Reinventing Comics sekä Making Comics.

www.scottmccloud.com

Jessica Abel (s. 1969) on yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija ja sarjakuvaopettaja. Hän on julkaissut sarjakuva tekemisen oppaan Drawing Words & Writing Pictures yhdessä Matt Maddenin kanssa. Parhaillaan Abel ja Madden työstävät teokselle jatko-osaa, joka käsittelee sarjakuvan opettamista.

www.jessicaabel.com

Jessica Abel, Drawing Words & Writing Pictures·
Jessica Abel, Drawing Words & Writing Pictures·

Lisätietoa suomeksi ja englanniksi!

TERVETULOA!

Lauantaina 26.3. klo 10-17 järjestetään lisäksi Sarjakuvaopettajien päivä Sarjakuvakeskuksella, tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoa!